Chili con carne med chokolade

45 minutter
554 kcal

Kalorielet, proteinrig chili con carne med mange kostfibre fra grøntsager. Tjek, tjek og tjek. Få opskriften lige her.

chili con cane med tortilla chips

TRYLLE RYLLE – Chokoladen giver en fyldig og kompleks smag til simreretten.

© wichmann+bendtsen

Chili con carne med chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ løg
  • 1½ fed hvidløg
  • ¾ friske røde chilier
  • 175 g hakket oksekød
  • 1 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. tørret koriander
  • ½ spsk. knust chili
  • 1 bladselleri
  • ½ gulerod
  • ½ peberfrugt
  • ½ spsk. akaciehonning eller sukker
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 15 g chokolade, 70 %
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 ds. kidneybønner

Servering:

  • 2 spsk. cremefraiche
  • 37 g tortillachips
  • bundt frisk koriander
  • ½ frisk rød chili

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde. Svits finthakket løg, hvidløg og frisk chili heri i 5 min.
  • Tilsæt oksekød og krydderier. Rør sammen, og steg, til kødet er brunet.
  • Hak bladselleri, gulerod og peberfrugt fint. Svits med et par min.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser på nær kidneybønnerne, og lad retten simre i mindst 30 min.
  • Tilsæt kidneybønnerne 5 min. før servering.
  • Servér retten med cremefraiche, tortillachips, hakket frisk koriander og fintsnittet chili.

TIP Retten kan sagtens stå og simre i nogle timer, men vent da stadig med at putte bønnerne i til 5 min. før servering.