Grøn bolognese
2 personer
1 løg2 gulerødder
2 stængler bladselleri
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
250 g hakket kalvekød, magert
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 dåse tomater, hakkede
2 dl rødvin eller grøntsagsbouillon
200 g broccoli
Koldpresset rapsolie
150 g ærter, frosne
50 g spinat
2 spsk. parmesanost
2 kviste persille
Sådan gør du
- Skær løg, gulerødder og bladselleri fint, og steg det blødt og blankt i olivenolie i en gryde.
- Kom kødet i gryden, og svits det med. Tilsæt salt, peber, tomater og vin. Lad retten simre i 10 minutter, og smag den til.
- Kom broccoli i en gryde, dryp med rapsolie, drys let med salt, hæld kogende vand over, og kog det op i max 2 minutter. Kom ærterne i det sidste minut.
- Skyl spinatbladene, og anret dem med broccoli og ærter på to tallerkner ved siden af kødsaucen. Drys revet parmesanost og grofthakket persille hen over.
Har du travlt?
Så køb revne gulerødder i dit supermarked, og slip for selv at skrælle og snitte. Revne gulerødder giver lidt mindre bid, men fungerer fint i kødsaucen.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 543 kcal
Protein: 47,6 g
Fedt: 20,6 g
Kulhydrat: 41,2 g
Kostfibre: 14,3 g