Bolognese med spinat, broccoli og ærter

25 minutter
543 kcal

Elsker du spaghetti bolognese? Men vil du samtidig gerne spise sundt? Så er denne ret måske løsningen.

Grøn bolognese

Grøn bolognese

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 250 g hakket kalvekød, magert
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 ds. tomater, hakkede
  • 2 dl rødvin eller grøntsagsbouillon

  • 200 g broccoli
  • Koldpresset rapsolie
  • 150 g ærter, frosne
  • 50 g spinat
  • 2 spsk. parmesanost
  • 2 kviste persille

Sådan gør du

  • Skær løg, gulerødder og bladselleri fint, og steg det blødt og blankt i olivenolie i en gryde.
  • Kom kødet i gryden, og svits det med. Tilsæt salt, peber, tomater og vin. Lad retten simre i 10 minutter, og smag den til.
  • Kom broccoli i en gryde, dryp med rapsolie, drys let med salt, hæld kogende vand over, og kog det op i max 2 minutter. Kom ærterne i det sidste minut.
  • Skyl spinatbladene, og anret dem med broccoli og ærter på to tallerkner ved siden af kødsaucen. Drys revet parmesanost og grofthakket persille hen over.