Spaghetti bolognese - sund kødsovs
Spaghetti bolognese

Slank livret: Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er en klassiker. Denne slanke version mætter så godt, at du med god samvittighed kan skære ned på mængden af pasta.

Slank livret: Spaghetti bolognese

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

75 g fuldkornspasta

1 tsk. olivenolie

100 g hakket magert oksekød (6-10 %)

½ hakket løg

1 hakket fed hvidløg

1 gulerod i små tern

1 courgette i små tern

100 g selleri i små tern

1½ spsk. balsamico

½ dåse hakkede flåede tomater

3 hakkede soltørrede tomater

Salt og peber

Frisk basilikum og timian

Tilbehør

Salat med buketter af dampet broccoli med lidt Cultura-dressing.

Tilberedning

Sådan laver du spaghetti bolognese

  • Rens og istandgør grønsagerne. Kom olie i en tykbundet gryde, og sauter løg, hvidløg og kød. 
  • Kom gulerødder, courgette og selleri ved, og tilsæt balsamico. Kort efter tilsætter du også de hakkede tomater plus eventuelt 1 dl vand, hvis den er lidt “tør”.
  • Lad det hele småkoge uden låg i ca. 10 minutter. Husk at røre undervejs, og sæt samtidig vand over til pastaen! 
  • Smag sovsen til med salt, peber, timian og basilikum, og server med pasta og salat.

Næriongsindhold per portion

Energi: 550 kcal

Protein: 38,9 g

Fedt: 12 g

Kulhydrat: 79,,9 g

Kostfibre: 17 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: