Slank livret: Spaghetti bolognese

30 minutter
550 kcal

Spaghetti bolognese er en klassiker. Denne slanke version mætter så godt, at du med god samvittighed kan skære ned på mængden af pasta.

Spaghetti bolognese - sund kødsovs

Slank livret: Spaghetti bolognese

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 150 g fuldkornspasta
  • 2 tsk. olivenolie
  • 200 g hakket magert oksekød (6-10 %)
  • 1 hakket løg
  • 2 hakket fed hvidløg
  • 2 gulerod i små tern
  • 2 courgette i små tern
  • 200 g selleri i små tern
  • 3 spsk. balsamico
  • 1 ds. hakkede flåede tomater
  • 6 hakkede soltørrede tomater
  • Salt og peber
  • Frisk basilikum og timian

Tilbehør

  • Salat med buketter af dampet broccoli med lidt Cultura-dressing.

Tilberedning

Sådan laver du spaghetti bolognese

  • Rens og istandgør grønsagerne. Kom olie i en tykbundet gryde, og sauter løg, hvidløg og kød.

  • Kom gulerødder, courgette og selleri ved, og tilsæt balsamico. Kort efter tilsætter du også de hakkede tomater plus eventuelt 1 dl vand, hvis den er lidt “tør”.

  • Lad det hele småkoge uden låg i ca. 10 minutter. Husk at røre undervejs, og sæt samtidig vand over til pastaen!

  • Smag sovsen til med salt, peber, timian og basilikum, og server med pasta og salat.