Helbagt misomarineret blomkål med grøn salat

55 minutter
412 kcal

Har du besluttet at skære ned på kødet, eller er du bare tosset med blomkål? Så prøv denne nemme vegetarret, som består af bagt blomkål dækket med misopasta. Den serveres med en grøn salat, der pifter retten op med skønne farver. Mums!

Helbagt blomkål med misomarinade

BAGT BLOMKÅL Et helt blomkål bagt i ovnen kan snildt erstatte kødet i din aftensmad – især hvis du krydrer det lækker som her.

© wichmann+bendtsen

Misomarineret blomkål med grøn salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ blomkål
  • ¾ spsk. miso
  • ¾ spsk. sesamolie
  • ¼ lime
  • ¾ spsk. soja
  • ½ hvidløg
  • ¼ tsk. stødt chili
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Dressing

  • ½ lime
  • ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. akaciehonning
  • ¼ rød chili
  • ½ tsk. ingefær, fintrevet
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Salat

  • ½ dl quinoa
  • ½ avocado
  • ¼ agurk
  • 67 g rød spidskål
  • 1 forårsløg
  • 37 g spinat
  • 1 dl edamamebønner

Topping

  • ¼ spsk. sesamfrø
  • ½ forårsløg
  • ¼ rød chili

Sådan laver du misomarineret blomkål med salat

  • Forvarm ovnen til 200°. Skær blade og bund af det skyllede blomkålshoved.

  • Pisk miso, olie, limesaft, soja, hvidløg, chili, salt og peber sammen, og fordel på hele blomkålshovedet.

  • Bag kålen i 30-45 min. Den skal være godt brun i kanten. Bliver blomkålen mørk, før den er gennembagt, så dæk den med stanniol, og bag færdig.

  • Put alle ingredienser til dressingen i en blender, og blend til en jævn konsistens.

  • Kog quinoa efter anvisning på pakken, og køl af. Snit alle grøntsager til salaten fint. Bland quinoa, grøntsager og bønner.

  • Rist sesamfrø på en varm pande, og snit forårsløg og chili fint. Servér blomkål med topping, salat og dressing.

TIP! Brug gerne hænderne til at massere misomarinaden godt ind i blomkålshovedet.