Misomarineret blomkål med grøn salat
4 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter
Tid i alt: 55 minutter
INGREDIENSER
1 blomkål
1½ spsk. miso
1½ spsk. sesamolie
½ lime
1½ spsk. soja
1-2 hvidløg
½ tsk. stødt chili
½ tsk. havsalt
Sort peber, friskkværnet
Dressing
1 lime
½ dl ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. akaciehonning
¼ rød chili
1-2 tsk. ingefær, fintrevet
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Salat
1 dl quinoa
1 avocado
½ agurk
135 g rød spidskål
2 forårsløg
75 g spinat
2 dl edamamebønner
Topping
½ spsk. sesamfrø
1 forårsløg
½ rød chili
Sådan laver du misomarineret blomkål med salat
- Forvarm ovnen til 200°. Skær blade og bund af det skyllede blomkålshoved.
- Pisk miso, olie, limesaft, soja, hvidløg, chili, salt og peber sammen, og fordel på hele blomkålshovedet.
- Bag kålen i 30-45 min. Den skal være godt brun i kanten. Bliver blomkålen mørk, før den er gennembagt, så dæk den med stanniol, og bag færdig.
- Put alle ingredienser til dressingen i en blender, og blend til en jævn konsistens.
- Kog quinoa efter anvisning på pakken, og køl af. Snit alle grøntsager til salaten fint. Bland quinoa, grøntsager og bønner.
- Rist sesamfrø på en varm pande, og snit forårsløg og chili fint. Servér blomkål med topping, salat og dressing.
TIP! Brug gerne hænderne til at massere misomarinaden godt ind i blomkålshovedet.
næringsindhold pr. person
Energi: 412 kcal
Protein: 12 g
Fedt: 26 g
Kulhydrat: 38 g
Kostfibre: 9 g