Ærterisotto med asparges og krydderurter

30 minutter
588 kcal

Lav en skøn, sommerlig risotto med ærter, asparges og krydderurter på 30 min. Få en lækker, vegetarisk opskrift her.

risotto med ærter

NEM AT LAVE – svær at blive træt af.

© wichmann+bendtsen

Ærterisotto med asparges og krydderurter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 fed hvidløg, knust
  • ½ løg, finthakket
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 175 g risottoris
  • ½ liter kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • ½ dl hvidvin, kan erstattes af bouillon
  • 100 g grønne asparges
  • 25 g parmesan
  • ¼ bundt friske urter, fx dild, basilikum eller bredbladet persille
  • ½ økocitron, saft og skal
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 150 g friske ærter

Topping:

  • 2 spsk. hasselnødder
  • 50 g grønne asparges
  • 50 g ærter
  • Friske krydderurter, fx dild, basilikum eller bredbladet persille

Sådan gør du:

  • Knus hvidløg, og hak løget fint. Sautér begge dele i en gryde i olivenolien.
  • Tilsæt risottoris, 2 dl bouillon og hvidvin til gryden, og lad det simre under omrøring, til risene har absorberet væden. Tilsæt løbende mere bouillon, indtil risene er møre. Det kan kræve lidt mindre eller lidt mere bouillon end anført i opskriften, så det er vigtigt at tjekke risenes konsistens.
  • Snit asparges fint, og kom dem i gryden sammen med den sidste portion bouillon.
  • Riv parmesan, og hak urterne fint. Kom også dem i gryden.
  • Tilsæt citronsaft og revet citronskal, og smag til med salt og peber.
  • Vend ærterne i risottoen lige inden servering.
  • Servér risottoen med en topping af ristede, grofthakkede hasselnødder og friske krydderurter samt lidt flere ærter og blancherede, fintsnittede asparges for ekstra farve.

Tip Risottoen kan naturligvis også laves med frosne ærter. Kom dem i en lille gryde, hæld kogende vand over, læg et låg på, og lad dem stå i 5 min.