Bagt torsk med 3 slags ærter

15 minutter
584 kcal

Sund og lækker aftensmad på bare 15 minutter.

Tallerken med fisk og ærter

Bagt torsk med 3 slags ærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 torskefileter a ca. 150 g
  • 200 g ærter, friskbælgede
  • 100 g sugar snaps, de tykke
  • 100 g sukkerærter, de flade
  • 2 spsk. koldpresset raps­olie + dryp til ærterne
  • Havsalt
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 spsk. agavesirup, alternativt akaciehonning
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør

  • 500 g nye kartofler, skrubbede og kogte

Sådan gør du

  • Læg torskefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i en 200 grader varm ovn i 10-12 min.

  • Kom de tre slags ærter i en gryde, dryp med rapsolie, drys let med salt, og dæk ærterne med kogende vand. Kog op, og hæld straks vandet fra.

  • Hak eller blend mynte med rapsolie, sirup og hvidvinseddike. Smag til med salt og peber.

  • Anret torsk med et let drys salt og peber og ærterne ved siden af. Dryp saucen henover. Servér kartofler til.

Det behøver ikke at være besværligt at lave lækker og sund aftensmad. Her finder du en lang række opskrifter på aftensmad, du kan lave på under 30 minutter.