7 tips, der holder din fordøjelse i topform på ferien

Det kan være hårdt for maven at tage på ferie. Tjek, hvordan du holder maven i orden.

Kvinde spiser fuldkorn til morgenmad.

FULDKORN – det kan være svært at undvære grovboller, havregryn og rugbrød på ferien. Men bare rolig – det behøver du heller ikke!

© iStock

På de fleste hoteller og restauranter sydpå er det hvide brød fast inventar, og det kan være lidt for blød kost for en dansk mave og fordøjelse, der er vant til rugbrød, havregryn og masser af fuldkorn.

For at du ikke får alt for mange maveproblemer på ferien, har Hjerteforeningen samlet et par gode tips til, hvordan du også kan få fuldkorn, når du er langt hjemmefra.

Læs også: Fuldkorn er guldkorn

7 fuldkornstips til ferien

1. Tag en pakke havregryn med hjemmefra og spis havregrød/havregryn til morgenmad eller som et mættende mellemmåltid.

2. Tag en pakke rugbrød med i kufferten. Sammen med lidt pålæg er det nem morgenmad, frokost eller mellemmåltid.

3. Tag en grov müsli med på ferie, og spis det ovenpå den lokale yogurt.

4. Tag groft knækbrød med hjemmefra, og hav det med på udflugter og på stranden til den lille sult.

5. Bor du i ferielejlighed, så tag en fuldkornsbrødblanding med og bag dit eget brød på ferien.

6. Kan du ikke få fuldkorn på ferien, kan du kompensere ved at spise godt med grønsager. Især de grove grønsager rummer masser af kostfibre, der holder fordøjelsen i gang. Frugt er også godt, men grønt er bedre!

7. Lær at sige “havregryn” på dit ferielands sprog, inden du ankommer.

Havregryn på 10 sprog

Engelsk: Oat meal

Fransk: Flocons d’avoine

Hollandsk: Havermout

Islandsk: Haframjöl

Spansk: Harina de avena

Svensk: Havregryn

Ungarsk: Zabpehely

Tyrkisk: Yulaf ezmesi

Italiensk: Farina d’avena

Kilde: Hjerteforeningen

Havregrød er noget af det sundeste, du kan spise til morgenmad. Læs her, hvorfor.