Havregryn virker bedre end sportsdrik

Snup en portion havregryn med skummetmælk og lidt sukker efter træning.

Det er nemlig mere effektivt end sportsdrikke, der hjælper dine muskler med at blive genopbygget.

Det siger et amerikansk forskerhold efter at have testet det på en gruppe kvindelige cyklister. Ideen fik de, fordi de ville finde et sundt, billigt og let tilgængeligt alternativ til sportsdrikke. Og det virker. Når du træner musklerne, fx ved styrketræning, sker der små overrivninger i musklerne, og når overrivningerne vokser sammen, bliver musklen stærkere. Og den rette mad eller drikke kan fremme denne genopbygning.

Både sportsdrikkene og havregryn med mælk fylder musklernes depoter af glykogen (musklernes brændstof) op efter træningen, men havregrynene gør det mest effektivt og hurtigt. Andre fiberrige morgenmadsprodukter har samme effekt.

LÆS OGSÅ: Havregrød er den sundeste fastfood

Godt nyt for tænderne

At havregryn med skummetmælk (og lidt sukker) kan erstatte sportsdrik, vil glæde dine tænder. Eksperter har i de seneste år flere gange påpeget, at det meget høje indhold af sukker i mange sportsdrikke er mere ødelæggende for tænder end sodavand. Desuden indeholder havregryn masser af sunde sager som fx sunde fedtstoffer, der forebygger hjerte-kar-sygdomme, kræftforebyggende og fordøjelsesfremmende fibre. Og mælken (forskerne brugte skummet, men mini går også an) indeholder jo en del kalk.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background