Havregryn virker bedre end sportsdrik

Snup en portion havregryn med skummetmælk og lidt sukker efter træning.

Det er nemlig mere effektivt end sportsdrikke, der hjælper dine muskler med at blive genopbygget.

Det siger et amerikansk forskerhold efter at have testet det på en gruppe kvindelige cyklister. Ideen fik de, fordi de ville finde et sundt, billigt og let tilgængeligt alternativ til sportsdrikke. Og det virker. Når du træner musklerne, fx ved styrketræning, sker der små overrivninger i musklerne, og når overrivningerne vokser sammen, bliver musklen stærkere. Og den rette mad eller drikke kan fremme denne genopbygning.

Både sportsdrikkene og havregryn med mælk fylder musklernes depoter af glykogen (musklernes brændstof) op efter træningen, men havregrynene gør det mest effektivt og hurtigt. Andre fiberrige morgenmadsprodukter har samme effekt.

LÆS OGSÅ: Havregrød er den sundeste fastfood

Godt nyt for tænderne

At havregryn med skummetmælk (og lidt sukker) kan erstatte sportsdrik, vil glæde dine tænder. Eksperter har i de seneste år flere gange påpeget, at det meget høje indhold af sukker i mange sportsdrikke er mere ødelæggende for tænder end sodavand. Desuden indeholder havregryn masser af sunde sager som fx sunde fedtstoffer, der forebygger hjerte-kar-sygdomme, kræftforebyggende og fordøjelsesfremmende fibre. Og mælken (forskerne brugte skummet, men mini går også an) indeholder jo en del kalk.