Cayennepeber slanker, varmer og giver luft i næsen

Kniber det med at holde varmen til trods for lidt for mange kilo på sidebenene, så skal du måske overveje at bruge dette krydderi i din madlavning.

Få sved på panden med cayennepeber

Derfor skal du bruge cayennepeber i din mad

  • Bonuseffekt: Bruger du meget cayennepeber i din mad, kan du opnå en slankende effekt. Det skyldes, at muskelcellerne begynder at producere varme, også selv om ikke er i bevægelse.
    Er du en frossenpind, er cayennepeber også din ven. Stærke krydderier får dig nemlig til at svede, idet det trigeminale nervesystem på tungen påvirkes og narrer hjernen til at tro, at du brænder dig.
    Cayennepeber hjælper dig også, når du er godt snottet. Put et par teskefulde i en kop te – det renser selv den mest tilstoppede næse!

  • Brug det til: Cayennepeber er et af de første eksotiske krydderier, der fandt frem til det nordiske køkken. Det minder lidt om paprika, men har en mere brændende og varm smag. Brug det i supper, saucer og gullasch.

  • Virksomt stof: Mange tror, at cayennepeber er en slags peberkorn, men faktisk er det en bestemt chilisort og det virksomme stof er derfor capsaicin.

Download artiklen og læs om 5 hotte krydderier,