Paneret kylling behøver hverken være fedt eller usundt. Prøv denne lækre opskrift fra Michelle Kristensens nye bog "Er du pære, æble eller banan. Få de slanketips, der virker".
½
tsk.
knust chili (mindre chili hvis du ikke er til stærk mad)
½
tsk.
cayenne peber
1
fed
hvidløg
1
pisket æg
½
tsk.
havsalt
Lidt olivenolie til fadet
Rucola salat
25
g
jordnødder
½
bakke rucola salat (75 gram)
60
gram blåbær
2
spsk.
olivenolie
1
spsk.
sennep
knsp.
stevia
1
spsk.
appelsin saft (kan undlades)
2
spsk.
æblecider-eddike
¼
tsk.
salt
Sådan gør du
Smør lidt olivenolie i bunden af et ildfast fad. Bland mandler og krydderier i en skål. Pisk ægget i en anden skål. Dyp herefter først kyllingen i ægget og derefter over i krydderiblandingen.
Læg kyllingestrimlerne i det ildfaste fad og bag dem i ovnen ved 175 grader i 15-20 min (alt efter hvor tykke kyllingestrimlerne er).
Skyl rucola og blåbær. Ryst olivenolie, sennep, stevia, appelsin, æbelcider eddike og salt sammen i en shaker.
Fordel rucola, blåbær og jordnødder i et fad og hæld dressingen over.
Serverer den panerede spicy kylling med rucolasalaten.