Linsesuppe med rabarber
4 personer
Suppe
1 løg
500 g gulerødder
4 stilke rabarber
100 g tørrede røde linser
1 l bouillon
1 håndfuld frisk timian
1 tsk. salt
½-1 tsk. cayennepeber
2 spsk. æbleeddike
Rabarber-pistacie-salsa
50 g pistacienødder
2 stilke rabarber
1 tsk. agavesirup
3 spsk. hakket bredbl. persille
1 spsk. æbleeddike
1 fed presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. frisk timian
Havsalt
Topping
2 dl skyr
Sådan laver du linsesuppe med rabarbersalsa
- Skær løg, gulerødder og rabarber i tern.
- Lad dem simre under låg med linser, bouillon
og krydderier i 30 min. - Blend suppen, og smag til med eddike.
- Rist pistacienødderne.
- Skær rabarber i tern, kog dem i 5 min. med ½ dl vand og sirup, og lad dem køle af.
- Bland alle ingredienserne i en foodprocessor til en mere ensartet masse.
- Server suppen med skyr og salsa.
LÆS OGSÅ: Få gode råd til, hvordan du laver den bedste græskarsuppe.
Næringsindhold i linsesuppe pr. person
Energi: 329,5 kcal
Protein: 17,8 g
Fedt: 10,8 g
Kulhydrat: 45,8 g
Kostfibre: 12,75 g