Ret med linser og rabarber.
© wichmann+bendtsen

Linsesuppe med rabarbersalsa

Giv din linsesuppe et frisk pust og servere den med en rabarbersalsa med pistacienødder og friskhakket persille.

Linsesuppe med rabarber

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

4 personer

Suppe

1 løg

500 g gulerødder

4 stilke rabarber

100 g tørrede røde linser

1 l bouillon

1 håndfuld frisk timian

1 tsk. salt

½-1 tsk. cayennepeber

2 spsk. æbleeddike

Rabarber-pistacie-salsa

50 g pistacienødder

2 stilke rabarber

1 tsk. agavesirup

3 spsk. hakket bredbl. persille

1 spsk. æbleeddike

1 fed presset hvidløg

1 spsk. olivenolie

1 spsk. frisk timian

Havsalt

Topping

2 dl skyr

Sådan laver du linsesuppe med rabarbersalsa

  • Skær løg, gulerødder og rabarber i tern.
  • Lad dem simre under låg med linser, bouillon
    og krydderier i 30 min.
  • Blend suppen, og smag til med eddike.
  • Rist pistacienødderne.
  • Skær rabarber i tern, kog dem i 5 min. med ½ dl vand og sirup, og lad dem køle af.
  • Bland alle ingredienserne i en foodprocessor til en mere ensartet masse.
  • Server suppen med skyr og salsa.

LÆS OGSÅ:Få gode råd til, hvordan du laver den bedste græskarsuppe.

Næringsindhold i linsesuppe pr. person:

Energi: 329,5 kcal

Protein: 17,8 g

Fedt: 10,8 g

Kulhydrat: 45,8 g

Kostfibre: 12,75 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: