Ret med linser og rabarber.
© wichmann+bendtsen

Linsesuppe med rabarbersalsa

Giv din linsesuppe et frisk pust og servere den med en rabarbersalsa med pistacienødder og friskhakket persille.

23. maj 2016 af Michelle Kristensen

Linsesuppe med rabarber

4 personer

Suppe
1 løg
500 g gulerødder
4 stilke rabarber
100 g tørrede røde linser
1 l bouillon
1 håndfuld frisk timian
1 tsk. salt
½-1 tsk. cayennepeber
2 spsk. æbleeddike
Rabarber-pistacie-salsa
50 g pistacienødder
2 stilke rabarber
1 tsk. agavesirup
3 spsk. hakket bredbl. persille
1 spsk. æbleeddike
1 fed presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. frisk timian
Havsalt
Topping
2 dl skyr

Sådan laver du linsesuppe med rabarbersalsa

  • Skær løg, gulerødder og rabarber i tern.
  • Lad dem simre under låg med linser, bouillon
    og krydderier i 30 min.
  • Blend suppen, og smag til med eddike.
  • Rist pistacienødderne.
  • Skær rabarber i tern, kog dem i 5 min. med ½ dl vand og sirup, og lad dem køle af.
  • Bland alle ingredienserne i en foodprocessor til en mere ensartet masse.
  • Server suppen med skyr og salsa.

Næringsindhold i linsesuppe pr. person

Energi: 329,5 kcal
Protein: 17,8 g
Fedt: 10,8 g
Kulhydrat: 45,8 g
Kostfibre: 12,75 g

 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: