Find den perfekte slankekur.

Hvad er paleo?

Paleo-kuren er blevet populær herhjemme, og fokuserer på kost og madplaner som vores forfædre spiste.

11. november 2014 af I FORM

Paleo-kur

Paleokuren (på dansk kaldet stenalderkost) mener, at du skal spise som vores forfædre, der spiste en tredjedel kød, fisk og skaldyr og to tredjedele frugt, bær og nødder. Samtidig skal kosten være så naturlig og ubearbejdet som muligt.

Kornprodukter skal så vidt muligt undgås, og til forskel fra de øvrige diæter vil man desuden mindske indtaget af mejeriprodukter så meget som muligt.

Stenalderdiæten er ikke lige så tydeligt indrettet på fed mad som Atkins og LCHF, men heller ikke denne kur sætter grænse for det mættede fedt.

Vil du skrue ekstra op for din fedtforbrænding via kosten, så er keto-diæten en strategi for dig. Bliv klogere på, hvordan du opnår ketose her.


Martin Kreutzers kommentar

Stenalderkosten er svær at følge i en almindelig social hverdag, fordi du ikke må spise korn. Den har dog i forsøg vist sig at være både mættende og sund, dvs. rig på næringsstoffer og blodsukkervenlig.

Der er fokus på omega-3-fedtsyrer (fiskeolie) for at dæmpe farlig inflammation i kroppen.Vil du skære ned på kulhydraterne? Her er de lækreste low carb-opskrifter.


I FORM anbefaler
Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag.
Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis - og få overblik over dit daglige kalorieindtag

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: