Masser af kalk binder fedtet

Parmesan, skyr og hytteost. Det smager mega lækkert. Men ikke nok med at det smager godt, så har mejeriprodukter også den sidegevinst, at de er rige på kalk, der har en positiv effekt på dit kalorieregnskab.

parmesan, ost på hvid baggrund

Kom mejeriprodukter i maden

Mejeriprodukter er sprængfyldt med kalk. Kalk er mest kendt for at give stærke knogler, men mineralet kan meget mere. Bl.a. kan det binde en del af kostens fedt til sig og gøre det til en ufordøjelig masse, der ryger direkte gennem tarmsystemet uden at blive optaget. Processen kaldes forsæbning.

Derudover er mejeriprodukter enormt rig på proteiner, der booster kroppens forbrænding, samtidig med at det mætter rigtig godt.

LÆS OGSÅ: 9 myter om ost – hvad er sandt og falsk?

Hvor meget betyder kalken?
Som et eksempel er der 600 mg kalk i 50 gram parmesan eller 4 dl skyr, og 600 mg kalk binder over 30 kcal til sig, som du altså slipper for.

LÆS OGSÅ: Hvad gør calcium i kroppen?

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background