Masser af kalk binder fedtet

Parmesan, skyr og hytteost. Det smager mega lækkert. Men ikke nok med at det smager godt, så har mejeriprodukter også den sidegevinst, at de er rige på kalk, der har en positiv effekt på dit kalorieregnskab.

parmesan, ost på hvid baggrund

Kom mejeriprodukter i maden

Mejeriprodukter er sprængfyldt med kalk. Kalk er mest kendt for at give stærke knogler, men mineralet kan meget mere. Bl.a. kan det binde en del af kostens fedt til sig og gøre det til en ufordøjelig masse, der ryger direkte gennem tarmsystemet uden at blive optaget. Processen kaldes forsæbning.

Derudover er mejeriprodukter enormt rig på proteiner, der booster kroppens forbrænding, samtidig med at det mætter rigtig godt.

LÆS OGSÅ: 9 myter om ost – hvad er sandt og falsk?

Hvor meget betyder kalken?
Som et eksempel er der 600 mg kalk i 50 gram parmesan eller 4 dl skyr, og 600 mg kalk binder over 30 kcal til sig, som du altså slipper for.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background