Masser af kalk binder fedtet
Parmesan, skyr og hytteost. Det smager mega lækkert. Men ikke nok med at det smager godt, så har mejeriprodukter også den sidegevinst, at de er rige på kalk, der har en positiv effekt på dit kalorieregnskab.
Parmesan, skyr og hytteost. Det smager mega lækkert. Men ikke nok med at det smager godt, så har mejeriprodukter også den sidegevinst, at de er rige på kalk, der har en positiv effekt på dit kalorieregnskab.
Mejeriprodukter er sprængfyldt med kalk. Kalk er mest kendt for at give stærke knogler, men mineralet kan meget mere. Bl.a. kan det binde en del af kostens fedt til sig og gøre det til en ufordøjelig masse, der ryger direkte gennem tarmsystemet uden at blive optaget. Processen kaldes forsæbning.
Derudover er mejeriprodukter enormt rig på proteiner, der booster kroppens forbrænding, samtidig med at det mætter rigtig godt.
LÆS OGSÅ: 9 myter om ost – hvad er sandt og falsk?
Hvor meget betyder kalken?
Som et eksempel er der 600 mg kalk i 50 gram parmesan eller 4 dl skyr, og 600 mg kalk binder over 30 kcal til sig, som du altså slipper for.
LÆS OGSÅ: Hvad gør calcium i kroppen?