Kvinde på stranden med flad mave

Vælg styrketræningsøvelser efter dit styrkeniveau og opnå et maksimalt resultat.

© John Bendtsen

Mavetræning på tre niveauer

Følger du det træningsprogram, der passer til din form og dit styrkeniveau, undgår du skader, træner samtlige af dine mavemuskler og opnår hurtigt en stærkere mave. Derfor har vi samlet tre træningsprogrammer, der passer til dig uanset, om du er begynder, øvet eller i topform.

18. maj 2017 af Frida Hallqvist

Den hurtige vej til flad mave 

En slap mave får intet ud af en svær og hård maveøvelse. Det er ligesom at starte bilen i femte gear i stedet for i første. Den går nemlig i stå og får muligvis skader, og det gør din mave også.

Det kan være fristende at starte med de hårde øvelser, hvis man gerne vil have en stærk mave på rekordtid, men det er en dårlig idé, hvis dine mavemuskler ikke er stærke nok. Ofte vil øvelser, der ikke passer til dit styrkeniveau, gøre mere skade end gavn. Du vil overbelaste dine muskler og risikerer at få skader i din lænd, hofte og ryg. Derfor er det vigtigt, at du holder dig til øvelser, der er beregnet til netop dit styrkeniveau, så du får den rette belastning og bygger dine mavemuskler rigtigt op.

En anden afgørende faktor for din træning er, at du spænder godt op i mavemusklerne, når du laver øvelserne. Gør du ikke det, træner du ikke musklerne rigtigt og opnår dermed ikke et optimalt resultat. Tjek selv din spænding undervejs ved at lægge en hånd på dine mavemuskler og ved at holde øje med din mave. Buler mavemusklerne ud, er det et tydeligt tegn på, at du ikke længere spænder maven rigtigt.

Herunder finder du træningsprogrammer for begyndere, let øvede og meget øvede. Husk, du kan altid stige i niveau i takt med, at din form forbedres.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: