Garanti for en fladere og gladere mave

En fladere mave er både sundere for dit helbred og mere funktionel. Her får du råd, der hjælper dig i mål til en fladere og gladere mave.

Kvinde laver mavebøjninger

FÅ EN FLADERE OG GLADERE MAVE – Træning alene giver ikke en fladere mave, der skal de også de rette kostråd til. Få dem her.

Kosten er mindst lige så vigtig som gode øvelser, hvis du vil være sikker på en fladere mave. Få gode tips herunder.

7 kostråd til en fladere og gladere mave

 • Drik hver dag 1/3 af din kropsvægt i deciliter vand. Vejer du fx 60 kilo, skal du drikke 20 dl., altså 2 liter, om dagen.
  Træner du, skal du drikke lidt mere. Regn med 2,5 dl ekstra pr. 15 minutters træning. Løber du fx i 30 min., skal du efterfølgende drikke en halv liter ekstra.

 • Undgå at drikke meget vand sammen med din mad.
  Drik helst vandet en halv time, inden du spiser. Det fremmer din fordøjelse. Det er vigtigt, at din fordøjelse fungerer godt, både så du optager næring fra din kost optimalt, men også for at tarmene ikke er helt udspilede.

 • Tyg maden godt. Tyg din mad, så den er flydende i munden, inden du synker den. Det fremmer fordøjelsen.

 • Læg kniv og gaffel fra dig.
  Tag en lille pause mellem hver bid. På den måde giver du dig selv tid til at tygge maden ordentligt og sluger ikke maden, hvilke både giver en dårligere fordøjelse af maden, men også gør, at du skal spise mere for at føle dig mæt.

 • Vær opmærksom på glutenholdig mad.Gluten er en kendt ballademager, når det kommer til fordøjelsen. Lider du af gluten-intolerance kan du både opleve fordøjelsesproblemer, væskeophobninger, ledsmerter og stor træthed, hvis du spiser glutenholdig mad som fx brød og pasta. Mange opnår forbedret energi og bedre fordøjelse, når de udelader gluten i kosten. Brød og pasta er normalt gode kilder til fuldkorn og kostfibre, så vær opmærksom på at tanke op med disse fra andre fødevarer, fx brune ris, kål, rodfrugter og særligt fremstillede havregryn,

Læs også: Kan du tåle gluten? Bliv klogere her

 • Spis ris og kartofler i små mængder.
  De er meget kalorieholdige og hvis man ikke træner meget eller har et meget fysisk aktivt job, kan man spare en masse kalorier ved at fravælge ris og kartofler i større mængder. Man har ikke brug for de mange kulhydrater, hvis man ikke bevæger sig voldsomt meget.

 • Tag et tilskud af Omega-3 fedt.
  Vælg helst den flydende version, men hvis du ikke kan lide det, er kapslerne ok. Omega-3 fedtsyrer kan være med til at afhjælpe flere ting fx tør hud, inflammation og for højt blodtryk, og mange af os får for lidt af det vigtige fedt.

Læs mere: Sådan slipper du af med oppustet mave