Sådan bliver du smidig

Smidighed og bevægelighed er to afsindig vigtige kompetencer, som forhindrer spændinger og myoser i at martre dig i en travl hverdag.

Kvinde i barnets stilling

UNGDÅ SPÆNDINGER OG MYOSER Vi viser dig her, hvordan du kan træne din smidighed.

© iStock

Træn din smidighed

Smidighed og bevægelighed er to afsindig vigtige kompetencer, som forhindrer spændinger og myoser i at martre dig i en travl hverdag. Der er masser af hurtige alternativer til mere tidsrøvende yoga- og pilatestimer, når du vil forbedre din bevægelighed.

Her får du 3 måder som du kan forbedre din smidighed på:

1. Dyrk morgenyoga

Start dagen med et kort yogapas, lige efter at du er stået op. Det hjælper dig både med at løsne op i kroppen og stresse af i sindet. Pas på, at du ikke lader dig kvæle af tårnhøje ambitioner. Det er rigeligt at afse 10-15 minutter til at lave nogle få simple øvelser som fx de 3 herunder. Hold hver stilling, så det passer med 5-10 åndedrag.

Barnets stilling

Sådan gør du: Sid på knæene. Læg panden i gulvet, og stræk armene frem foran dig med albuerne i gulvet. Træk vejret roligt.

Hundehvalpen

Sådan gør du: Fra barnets stilling løfter du bagdelen, så knæene er placeret lige under hofterne. Læg armene strakt i gulvet. Pres håndflader og fingerspidser i gulvet, så skuldrene løfter sig lidt og ruller ud og væk fra ørerne. Lad brystet synke mod gulvet, og træk bagdelen tilbage.

Hundestræk

Sådan gør du: Stå i et omvendt V. Pres hænderne i gulvet, så ryggen bliver strakt lang. Løft hælene, og stræk benene ud. Hvis du kan strække benene helt, så pres hælene i gulvet.

Mangler du inspiration til endnu flere yoga øvelser? Så læs med her: 'Yogaøvelser: Guide til 75 øvelser for begyndere og øvede'

2. Lav pausegymnastik

Nogle simple stræk gør underværker, hvis du sidder meget i en fastlåst arbejdsposition, fx foran en computer. Sæt din smartphone til at give dig en reminder en gang i timen, og lav så følgende øvelser:

  1. Rejs dig op, hold armene ned langs siden, og buk dig skiftevis til højre og venstre side. Gør det 10 gange til hver side.
  2. Kryds armene foran brystet, og rotér 10 gange til hver side.
  3. Buk dig dybt forover, og ret dig op, mens du strækker armene højt i vejret. Gentag 10 gange.
  4. Sæt dig ned i en dyb squat. Prøv at komme helt ned med bagdelen over jorden, og hvil i positionen 10-15 sek. Rejs dig op, ryst benene, og gentag øvelsen et par gange.

3. Skift arbejdspositioner

Væn dig til at veksle arbejdspositioner hen over dagen – fx ved at gå rundt, når du taler i telefon, benytte funktionen i dit hæve-sænke-bord og måske lægge dig ned på ryggen, når du skal tænke problemstillinger igennem. Det er selvfølgelig ikke egentlig træning, men det er akkurat lige så sundt og godt for kroppen.

Drømmer du om en stærkere og smidigere krop? Så bør du også læse artiklen: 'Træn dig stærk og smidig på 15 minutter'

Artiklen blev bragt i Aktiv Træning nr. 8/2018