5 grunde til at dyrke yoga i det fri

Det giver næsten sig selv, at en solhilsen fungerer optimalt i ... ja, solen. Og det er langtfra den eneste grund til at rulle yogamåtten ud i det grønne.

Kvinde, der dyrker udendørs yoga.

YOGA – Stræk hænderne mod himlen, og sig “namaste” til naturen.

© iStock

Det er ikke for sjov, når din yogainstruktør beder dig ‘hilse solen’, ‘strække hænderne mod himlen’ eller ‘mærke jorden under dine fødder’.

Yoga er nemlig dybt forankret i naturen og trækker meget på elementer herfra.

Derfor giver det også god mening at dyrke yoga ude i det fri, når vejrguderne tillader det.

Dyrk yoga online med I FORMs store yoga-univers

Natur skærper dit fokus

Duften af græs, lyden af fugle og fornemmelsen af sol i ansigtet. Dine sanser skærpes, når du færdes udendørs. Det gør dig mere fokuseret og til stede i nuet, hvilket er essentielt, når du dyrker yoga og gerne skal glemme hverdagens trummerum for en stund.

Du stresser af

Forskning har vist, at vores stresshormoner daler, når vi tilbringer tid i naturen. Så når du praktiserer åndedrætsøvelser i det fri, giver du dig selv optimale betingelser for at komme ned i kroppen og finde ro.

Du indånder bedre luft

Selvfølgelig ikke hvis du dyrker yoga ud til en trafikeret vej. Men som udgangspunkt er det bedre for dine lunger at indånde den friske luft i det fri end luften, du deler med 20 andre i et yogastudie.

Du har fødderne solidt plantet i jorden

Bogstavelig talt.

Det er kutyme at dyrke yoga barfodet, og det giver så meget mere mening, når det er jord og græs, du fornemmer under fødderne. Du kommer ned i kroppen og får et helt andet fodfæste, der bidrager til en sanselig yogaoplevelse.

Du får mere energi

Oplever du yoga som søvndyssende, skal du prøve at tage måtten med udenfor. Her holder naturen dig på tæerne med alle sine lyde og dufte. Og så er det videnskabeligt bevist, at udendørsaktivitet frigiver endorfiner, der gør os glade og energiske.

Tips til udendørsyoga

Din måtte ...

...skal være solid, så små sten og rødder ikke skærer sig igennem og irriterer huden.

Underlaget ...

...bør være nogenlunde plant, så du ikke får overbalance og falder.

Smør dig ind i solcreme ...

...så du ikke går helt ristet fra din yogatime.