Snemuskler

3 x 4 øvelser, der gør lår og balder stærke, faste og køreklar

Uanset om det er tyngdekraften ned ad bakke eller dine ben, der skaber fart, får du en flyvestart på skisæsonen ved at træne musklerne målrettet først.

Træn hjemme på gulvet

En yogamåtte og et par altmuligklude er måske ikke lige, hvad du forstår ved skiudstyr. Men faktum er, at du takket være dem kan blive stærkere og mere udholdende på skiferien end nogensinde før. Nemlig hvis du laver målrettede før-ski-øvelser ved hjælp af præcis disse remedier!

Alle slags skiløb giver god træning

Skiløb, uanset om det er langrend, alpint, snowboard eller telemark, giver fantastiske udfordringer til kroppen. Både koordination mellem arme og ben, kondition, balance, reflekser, bevægelighed og styrke trænes – men i lidt forskellig målestok, afhængigt af disciplin.

Fælles for disciplinerne er, at du får meget mere ud af dagene i sneen, hvis du har rustet dine muskler til opgaven og trænet i de respektive bevægemønstre, så du ikke syrer til allerede første dag.

Satser du på langrend eller telemark, er det specielt smart at have konditionen på plads. For jo bedre din grundform er, jo mere effekt får du af dit skiløb. Rulleskøjteløb, rulleski, ellipsetræner, løb og cykling i tunge gear er gode valg. Vil du snowboarde, kan skateboards og wakeboards forberede dig til det, når der ikke er sne.

Hele kroppen er i aktivitet under skiløb

Uanset skidisciplinen er alle kroppens muskler i fuld gang for at holde dig kørende på sneen, men nogle arbejder hårdere end andre.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du vælge skiundertøj i uld

Alle former for skiløb stiller dog store krav til musklerne i benene og til balanceevnen.
Da balancen især styres fra mave- og rygmusklerne, er deres træningstilstand særdeles afgørende for din skioplevelse – ligesom den afhænger af musklernes evne til at arbejde sammen, når underlaget forsøger at køre af sted med dig.

Efter en uge med masser af skiløb i den tynde luft vil du kunne mærke, at du har fået meget bedre iltoptagelse, bedre balanceevne, stærkere og mere udholdende ben, mere udholdende mave og rygmuskler – og masser af energiopladende lys og frisk luft!

Få en rank og flot ryg med tre effektive rygøvelser.

Øvelserne

Øvelserne her er strålende til at træne lår og balder, selv om du ikke har planer om at stå på ski. Du kan sagtens lave alle øvelser på samme dag. Benøvelserne først, så alle armøvelser, rygøvelser og til sidst dem for maven.

Start 6-8 uger før skiferien

Find din skidisciplin på de næste sider. Lav de tre øvelser, der hører til den, hver anden dag de sidste 6-8 uger op til skiferien.

Står du ofte på ski, så lav øvelserne to gange om ugen mellem dine skiture. Benøvelserne skal laves først og maveøvelserne til sidst.

Øvelser til alpinski

Øvelser til snowboard

Øvelser til langrend

Øvelser til telemark