Kan kaffe virkelig gøre træningen lettere?

Er en kop kaffe inden træning virkelig en god idé? Og vil det gøre det hele meget lettere? Få svaret her!

Kvinde sidder lænet op ad et vindue og drikker kaffe

Jo mere træt du er, jo mere hård kan en omgang træning føles. Derfor har nogle trænere i mange år sværget til kaffe og dens effekt, når det gælder udholdenhed og opkvikning. Nogle mener simpelthen, at koffeinen i kaffe vil gøre træningen lettere og langt mere udholdelig.

LÆS OGSÅ: Alt du bør vide om koffein

Den største effekt ved kaffen er, at den kan gøre dig mere frisk og i stand til at yde mere - i forhold til, hvis du ikke havde indtaget den mørke drik. Nogle forskere mener endda, at kaffe kan hjælpe musklerne med at at nedbryde mere fedt, fordi musklerne bruger glykogen til at bevare energien. Når glykogen nedbrydes, vil det altså ikke nå at blive til glukose, sukker, som musklerne ellers bruger. Og ved at indtage kaffe vil glykogen blive i musklerne i længere tid, så du på den måde har mere energi til at udføre din træning. Du kan simpelthen “snyde” kroppen til at forbrænde fedt, inden sukkerdepoterne begynder at slippe op - og du løber tør for energi.

Denne forskning peger altså på, at kaffe inden træning vil give dig mere energi og udholdenhed. På den måde undgår du, at træningen bliver en pine og en form for pligt. Drik en kop kaffe en time inden træning - så får du størst gavn af den. Men husk også at tænke på de mindre gode sider ved at drikke kaffe. Nogle får fx hovedpine, forhøjet blodtryk og dårlig mave.

Men! Hvis træningen altid er en kamp for dig, er det måske værd at at indtage en kop kaffe. Måske giver det dig mere energi, så det hele bliver en smule lettere.