5 fordele ved en styrkeveninde

I stoler på hinanden, og I har hinandens ryg. Bl.a. derfor skal du styrketræne med en veninde. Læs fem andre grunde her.

To kvinder, der styrketræner sammen.

MOTIVATION – I deler så meget andet som veninder, så hvorfor ikke dele vægstang og kettlebell?

© Jakob Helbig

Listen over gode grunde til at få sig en træningsmakker er nærmest uudtømmelig. Træningen bliver sjovere, du er mere motiveret, og det forpligter.

Hvis den makker så oven i købet er din gode veninde, ja, så bliver det ikke meget bedre. Her kan du læse fem grunde til, at du skal hive din veninde med til en gang styrketræning.

Mangler I inspiration? Prøv vores 8 ugers bootcamp her

5 fordele ved en styrkeveninde

Det bliver nemmere at komme afsted

Der bliver mere gulerod end pisk over din træningsmotivation, når det er din gode veninde, der står og venter i omklædningsrummet. Se det som lige dele træning og lige dele socialt samvær med en, du kan lide.

Makkerøvelserne er mindre akavede

Når I kender hinanden til hudløshed, er fysisk nærkontakt ikke nær så skræmmende som i holdsalen. Det gør fx ikke noget, at håndfladerne er lidt svedige, når I skal give hinanden en highfive i planken. Kun fantasien sætter grænser for fede makkerøvelser.

Venskabelig konkurrence

Måske er I vant til lidt sund, intern rivalisering. Ikke at styrketræning skal være en konkurrence, men det er nu engang lettere at spejle sig i en veninde end i så mange andre. Og hvis hun kan tage to gentagelser mere, så kan du da også lige ...

Én at fejre sejrene med

Nævn en mere oplagt person til at tage del i dine sejre end din veninde. Som veninder vil I altid hinanden det bedste, og uanset om målet er at blive god til armbøjninger eller til at dødløfte tungt, så ved du, at den highfive, der venter for enden af træningspasset, kommer lige fra hjertet.

I kan hygge bagefter

Aftal fx, at I må gå ud at spise, i biffen eller bare drikke en hyggelig kop kaffe, når træningen er overstået. Det giver jer noget at se frem til og ekstra motivation til at overholde jeres træningsaftale.