8 måder, din veninde gør dig til et sundere menneske

Det er dit eget ansvar at passe på dig selv. Men det skader jo ikke at få et kærligt spark bagaf af en veninde, der kan trække dig i den rigtige retning. Find inspiration i disse dejlige ideer til veninde-kærlighed.

To veninder går en tur sammen og hjælper dermed hinanden med at få en sund livsstil.

VENINDER Når der er noget, du lige skal tage dig sammen til at få gjort, er det guld værd med en makker på sidelinjen.

© iStock

Sund mad, jævnlig træning og ro i hovedet.

Jo, der er meget at huske, hvis du gerne vil leve sundt og holde sygdomme fra
døren. Derfor kan motivatonen indimellem halte, så du begynder at slække på din ellers sunde livsstil.

I den situation kan en veninde være din redningskvinde!

Tænk lige over, hvor mange gange du er blevet inspireret til at prøve en ny, sund opskrift, fordi din veninde har haft gode resultater med den. Eller hvordan en kollega nærmest kan tage dig med til træning i tankerne – alene ud fra sine malende beskrivelser. Og så ender du måske med at træne havkajak, eller hvad hun når går til...

8 MÅDER, VORES VENINDER GØR OS SUNDERE

Mund-til-mund-anbefalinger er bare det bedste! Og især af de mennesker, du holder mest af. Som ekstra bonus ved at lade dig inspirere af venners sunde ideer er, at der tit kan blive plads til en god snak og en følelse af, at I vil hinanden det bedste. Vi har samlet 8 kvinders ideer til, hvordan deres veninder gør dem sundere.

Værsågod at tyvstjæle dem, og find endelig selv på flere.

Sparer op til ferie sammen

“Jeg har kendt min veninde, siden vi var 7 år og begge havde lange, tynde fletninger. Som singlepiger i 20'erne boede vi sammen og tog på ferier sammen. Så fik vi børn og måtte nøjes med sporadiske caféture. For et par år siden foreslog hun, at vi begyndte at lægge penge til side til den dag, hvor vi igen får mere tid til venindeoplevelser. Hun oprettede en fælles opsparingskonto, som vi siden har overført 300 kroner til hver måned. Selvfølgelig glæder jeg mig til at udforske New York eller Paris sammen med hende en dag. Men det gør mig mindst lige så glad at vide, at jeg har en veninde, der helt bogstaveligt viser, at hun er villig til at investere i vores venskab.”

Helle, 50 år

Går tur sammen

Jeg har en veninde, som jeg altid går tur med. Det er nærmest helt religiøst. Vi taler meget bedre, når vi går. Vi har gået gennem gode og dårlige tider og vendt verdenssituationen adskillige gange. Det er nærmest en mental udluftning. Bagefter drikker vi te hos en af os.”

Emilie, 42 år

Giver modspil

“Det bedste ved mine ældste veninder er, at de ikke taler mig efter munden. Når jeg bitcher over en uenighed med min mand, eller noget, jeg er utilfreds med på mit arbejde, stryger de mig ikke kun med hårene. De formår også at spørge ind og give mig nye vinkler på dét, jeg måske ser lidt firkantet på. Det gør mig til et bedre – og dermed også sundere – menneske.”

Karen, 47 år

Prikker på skulderen

“Jeg har en veninde, der altid siger det højt, når jeg arbejder for meget. Så italesætter hun, at jeg har tabt mig, at jeg ser træt ud og virker mat. Det sætter jeg stor pris på, for jeg ser det ikke nødvendigvis selv, mens jeg står i det.”

Amalie, 48 år

Giver sig tid til at lytte

“Jeg har en veninde, der altid har overskud til at lytte, når det hele bliver lidt for meget. Hun er det roligste menneske, jeg har mødt. Fuld af ambitioner, men med en enestående evne til aldrig at lade sig stresse. Hun formår at gøre mig helt rolig og sætte spot på alt det, jeg kan, og som faktisk fungerer, når jeg selv har svært ved at se det. Det er mere værd end alverdens meditationer, psykologer og coaches tilsammen.”

Anne, 35 år

Tager mig med på en løbetur

“Mine veninder er med til at gøre mig sundere, ved at vi træner og løber sammen. Det er meget nemmere at føle sig motiveret, når man enten bliver taget i hånden af andre, eller når man selv er den, der tager andre med.”

Liv, 40 år

Deler sunde opskrifter

“Det er ikke, fordi jeg ikke kan lide grøn mad. Men jeg mangler altid ideer til at få grøntsagerne brugt. Der kommer min veninde ind i billedet. Hun har boet i udlandet og er en omvandrende madblog. Det kan være alt fra desserter baseret på frugt til lækre saucer, der kan peppe et helt måltid op. Tit deler hun også en opskrift med mig på sociale medier. Ja tak, siger jeg bare.”

Anette, 57 år

Shopper fritidsinteresser

“Jeg elsker at prøve nye ting, men det kan være lidt af en udfordring, når man kommer op i årene. Heldigvis har jeg en veninde, som ligesom jeg er med på at afprøve forskellige fritidsinteresser. Således har vi blandt andet gået til squaredance, roning og på højskole sammen. Vi har den regel, at man ikke må sige nej, hvis den anden spørger.”

Ulla, 68 år