Mave: Træningsprogram

Mavemusklerne skal som kroppens andre muskler trænes mindst to gange om ugen.

Mavetræningsprogram

Mavetræningsprogram

Da der er et stort overlap mellem de muskler, man bruger i de forskellige øvelser, behøver du ikke have alle tre typer øvelser med, hver gang du træner. Det er vigtigt at vælge øvelser, der både træner styrke og stabilitet.

Det er smartest at placere stabilitetskrævende øvelser først, måske som en del af opvarmningen, da de er gode til at få temperaturen op. De mere styrke- og muskelstimulerende dele af mavetræningen kan så placeres sammen med den øvrige muskeltræning.

Mavetræning for en uge, fordelt over 3 dage:

Formålet med opvarmningsøvelserne er at få rørt kroppen og eventuelt indlært nogle nye bevægelser (det skal ikke være nemt). De maveøvelser, der udføres som en del af styrketræningen, skal laves til det føles anstrengende. Det vil sige, at hvis man kan tage flere gentagelser, end der er angivet i alle sæt, skal vægten øges til næste træning. Eksemplet her er ment som en del af et styrkeprogram for hele kroppen.

Vi har træningsprogrammer til løb, styrketræning, yoga og crossfit - og meget mere. Find dit nye træningsprogram her og nå i mål med din træning.

Vil du have en harmonisk krop?

Hvis du vil have en harmonisk krop, skal du træne hele kroppen og ikke bare maven. Træning af maven kræver især supplerende træning af ben (knæstrækkere og balder) samt den såkaldte bagkæde (baglår, rygstrækkerne).

Ønsker du særligt fokus på maven, kan du godt øge antallet af sæt og smide en øvelse eller to mere på. Husk, at du skal udfordre dig selv hårdere, efterhånden som du bliver stærkere og din træningstolerance stiger.