Du spiser for lidt

Derfor vokser musklerne ikke: Hvis du ikke indtager tilstrækkeligt med proteiner og kalorier, tager det ekstra lang tid at opbygge muskelmasse. Meget tyder på, at du skal være i kalorieoverskud – altså indtage flere kalorier, end din krop har brug for – for at kunne opbygge muskelmasse i en fart. Kombinationen af en slankekur og ønsket om at få store muskler er ikke ideel. Sådan får du større muskler:

Derfor vokser musklerne ikke:

Hvis du ikke indtager tilstrækkeligt med proteiner og kalorier, tager det ekstra lang tid at opbygge muskelmasse. Meget tyder på, at du skal være i kalorieoverskud – altså indtage flere kalorier, end din krop har brug for – for at kunne opbygge muskelmasse i en fart. Kombinationen af en slankekur og ønsket om at få store muskler er ikke ideel.

Sådan får du større muskler:

Spis regelmæssigt, og føl dig aldrig sulten. Få fx 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider hver dag. Sørg for, at dine mellemmåltider indeholder protein, fx fra drikkeyoghurt, proteinshakes og proteinholdige smoothies. Du bør indtage protein både før og efter styrketræning – snup fx 3 deciliter yoghurt, før du trækker i træningstøjet.

Vil du spare lidt på kalorierne, så er eftertræningsmåltidet det vigtigste. Spis noget inden for den første halve time efter styrketræning – restitutionsmåltidet skal indeholde et sted mellem 10 og 30 gram protein. Drik fx ½ liter kakaoskummetmælk, og spis et stykke frugt.