Hvordan skal jeg træne på fastekur?

Jeg løber tre gange om ugen og går på stram op-hold hver onsdag. Samtidig lever jeg efter 5:2-kuren, hvor jeg (næsten) faster 2 dage om ugen. Hvordan tilrettelægger jeg min træning i forhold til den?

Hvordan skal man træne hvis man samtidig er på 5:2 kuren?

Du kan sagtens træne på fastedagene, men gør det i et moderat tempo.

Så længe intensiteten holdes nede, forbrænder du primært fedt, og den energi finder kroppen uden problemer i sine fedtdepoter. Så læg en af dine (lettere) løbeture på en fastedag.

Når det gælder hård træning, hvor du virkelig går til makronerne, har kroppen til gengæld brug for energi fra kulhydrater, og dem får du meget få af på fastedage – derfor vil kroppen brokke sig og sende træthedssignaler til hjernen, og din træning vil føles unødigt hård.

Det bedste, du kan gøre, er derfor at placere krævende træningspas på dage, hvor du spiser normalt – og helst sidst på dagen efter en fastedag, så du kan nå at fylde energi på kroppen. Eller mest optimalt: en dag senere.

Giver du den gas til stram op-træning om onsdagen, bør ugens første fastedag derfor ideelt set ligge mandag og den næste fredag eller lørdag.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background