Kvinde i løbetøj smiler.

Løb i dit eget tempo, og nyd det. Så er du allerede godt på vej til at elske løb.

© iStock

De bedste tips til dig, der er nybegynder i løb

Er du allerede ved at droppe løbeturen, inden du har snøret skoene? Giv ikke op! Vi hjælper dig godt i gang med løbekarrieren.

17. august 2017 af Jeanette Linder

Det er nemt og hurtigt at komme i gang med, og du kan dyrke det alle steder. Alligevel kan løb virke ret uoverskueligt for dig, der ikke er vant til det. Men det behøver bestemt ikke være surt og kedeligt. Med disse tips bliver du hurtigt flyvende på løberuten.

Vi klæder dig ordentligt på til træning! LIGE NU får du en superbehagelig og lækker, langærmet træningstrøje fra Craft + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto og eksp. (i alt 198,50 kr.).

Køb lækkert udstyr

Det er bare sjovere at løbe, hvis du har det rette udstyr. Gode sko er især vigtigt, men det er også rart med en jakke, som kan skærme for vind og vejr. 

Gå efter kilometer fremfor tider

Tag det stille og roligt i starten, og løb i det tempo, som føles bedst for dig. Så kan du altid gå efter de gode løbetider senere, hvis det motiverer dig.

Gør det til en vane

Jo mere du gør løb til en naturlig del af hverdagen, jo mindre energi skal du bruge på at overtale dig selv fra gang til gang. Og et kvarters løb på regnfulde dage er stadig bedre end intet løb. 

Sæt realistiske mål

Det er fint med et langsigtet mål om at løbe fem kilometer, men vejen dertil bliver nemmere med små delmål. Fx ”I dag skal jeg løbe en hel kilometer uden stop” eller ”I denne uge skal jeg løbe tre gange”.

Løb med en makker

Det gør både løbeturene mere forpligtende og mere hyggelige, når du har en aftale med en anden.

Supplér med anden træning

Du risikerer, at løbet bliver lidt for ensformigt, hvis det er det eneste, du gør. Samtidig kan andre træningsformer som fx styrketræning og yoga gøre dig til en bedre løber.

Skriv løbedagbog

Hvis du stadig føler dig i dårlig form efter et par ugers træning, kan en løbedagbog være din redning. Det er motiverende at opdage, hvor meget du faktisk har rykket dig siden dag ét. 

Sådan kommer du ALTID ud at løbe

Egentlig er du typen, der løber, men lige i dag har du faktisk ondt i hovedet, og i går var du superstresset. Men i morgen SÅ starter du - hvis det altså ikke lige regner…..

Spænder dine dårlige undskyldninger ben for dine løbedrømme, så har vi et forslag til dig.

For det første; Motion er ikke noget, du gør MOD dig selv, men FOR dig selv. Manglende energi, hovedpine og stress forsvinder ikke efter en aften på sofaen. Men en rask løbetur rundt i kvarteret med frisk luft i ansigtet og din yndlingsmusik i ørerne giver dig et pusterum, der er dit helt alene. Her kan du lade batterierne op og slippe dagens bekymringer - og du behøver ikke løbe et halvmarathon for at mærke effekten.

For det andet; Kan du kun løbe på vindstille, solbeskinnede dage, er der ikke mange løbedage på vores breddegrader. Så husk, at der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning og lige nu får du en træningstrøje fra Craft sammen med 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto (i alt 198,50 kr.).

Ja tak, jeg vil i gang med at løbe nu!

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Vil du gerne slippe for at have menstruation?


I FORM anbefaler