Hold planken længere med dette simple trick

Forskning viser på, at der faktisk skal overraskende lidt til, hvis du gerne vil kunne holde planken længere end din veninde.

kvinde der planker

Planken kan være en effektiv og sveddryppende udfordring, da det er hårdt at stå i den i længere tid. Nu viser forskning imidlertid, at der skal ganske lidt til, for at du kan blive bedre til at holde den berømte øvelse. Faktisk skal du ikke gøre så meget andet end at tænke.

I et studie fra University of Saskatchewan delte man studerende op i to grupper, der begge skulle lave planken i så lang tid som muligt. Efter en pause fik folk i den ene gruppe at vide, at 80 % af alle studerende faktisk kunne holde planken i længere tid, end det gruppen lige havde formået. Den anden gruppe fik ingen besked.

Større selvtillid

Derpå skulle begge hold lave planken igen, og denne gang kunne gruppen, der havde fået en besked, holde øvelsen i 5 % længere tid. Den anden gruppe derimod var 18 % dårligere i forhold til deres første planke. Gruppen, der havde fået en besked, udviste også markant større selvtillid end før beskeden.

Ifølge forskerne tyder resultaterne på, at andre menneskers indirekte indflydelse altså kan have en positiv effekt på din træning. Hvis du sammenligner dig med andre mennesker, der er gode til at lave planken, imens du selv laver den, bliver du selv bedre – hvis fitnessinstruktøren kan, så kan du også!

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background