Ondt i ryggen? Snup en rask gåtur

Rygsmerter kan gås væk

Du behøver ikke nødvendigvis bruge timer på møjsommelige træninsgøvelser, hvis du døjer med ondt i ryggen. Faktisk kan en rask gåtur give dig de samme resultater.

26. maj 2015 af I FORM

Døjer du med ondt i ryggen, behøver du ikke nødvendigvis at knokle med lange øvelsesprogrammer – det kan være lige så effektivt at gå en tur.

Det konstaterer forskere efter at have sammenlignet gangtræning med træningsøvelser og traditionel fysioterapi mod rygsmerter.

Alle tre typer behandling førte til lige store forbedringer, og forskerne understreger derfor, at helt almindelig gang kan være et effektivt middel mod en øm ryg.

Sådan går du rygsmerterne væk

En rask gåtur et par gange om ugen kan altså kurere din ømme ryg lige så effektivt som langsommelig genoptræning – og blot 20-40 min. ad gangen er nok. Ifølge forskning giver gåturene nemlig den samme slags træning, som hvis du lavede målrettede og avancerede øvelser i en maskine.

Simplere bliver det ikke at komme dine rygsmerter til livs – og som sidegevinst får du endda et stærkere immunforsvar og et lavere blodtryk – og så tænker du klarere.

Tab dig ved at gå

Vil du gerne tabe dig? Men orker du ikke at knokle løs på en spinningcykel eller at løfte tunge vægte? Så drop det! Du kan nemlig nøjes med noget så enkelt og roligt som at gå en tur.

Der er flere årsager til, at gang er perfekt slankemotion. I modsætning til fx løb bliver du ikke sulten af en gåtur, og så får du rent faktisk gået den tur, fordi det er nemmere at overskue end at tage i træningscentret efter en lang dag. Sats på 16.000 skridt dagligt, hvis du vil se en effekt på vægten.

Vi vil gerne hjælpe dig godt på vej mod et vægttab, og derfor har vi lige nu et knaldgodt tilbud på et absolut musthave til dine gåture: En fiberjakke. Den lette jakke er perfekt i forårs- og efterårsmånederne, men fylder så lidt, at du også kan bruge den som et ekstra lag under din regn- eller vindjakke. LIGE NU får du en fiberjakke + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto (i alt 198,50).


Den jakke MÅ jeg ha’ - vis mig tilbuddet!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler