Kan jeg tabe mig ved at gå?

Jeg skal tabe nogle kilo, før jeg kan begynde at løbe. Kan jeg bruge gåture som motion? Hvor langt og hvor hurtigt skal jeg gå, før det har en effekt på min vægt og sundhed?

Kvinde med sorte løbesko går en tur.

SELV DE SMÅ MÆNGDER AF DAGLIG MOTION HAR EN POSITIV INDVIRKNING PÅ DIT HELBRED Men hvis det skal have en større effekt på din sundhed og vægt, kan du fx øge antallet af skridt om dagen.

© Getty Images

Vandre- og gåture er glimrende motion, der gavner din generelle sundhed og samtidig fyrer op under din kalorieforbrænding.

Sundhedsstyrelsen anbefaler en gåtur i rask tempo af en halv times varighed hver dag for at nedbringe risikoen for fx hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes.

Hvis du vil bruge de kendte 10.000 skridt som mål, kan en skridttæller være et godt og motiverende træningsredskab. Skal gåturene støtte din slankekur, skal du dog satse på at gå længere – her vil 16.000 skridt i løbet af dagen (det svarer cirka til en 10-km-gåtur) være et godt bud.

En mand på 90 kilo vil typisk forbrænde 400-500 kalorier ved at tage 16.000 skridt, hvilket er det samme antal kalorier, som han ville kunne forbrænde ved at løbe en 30-40 minutter lang tur i moderat tempo. Gåturen tager længere tid, men er en god og skånsom motionsform.

Læs også: Kom godt i gang med intervalløb: 12 ture med lydguide