Må jeg spise rejer, når jeg er gravid?

13. oktober 2010 af I FORM

Spørgsmål

Mine kolleger siger, rejer kan indeholde skadelige stoffer, som er giftige for mit foster. Er det rigtigt?

Svar

Man ved, at fede fisk som laks, makrel og sild kan indeholde så høje koncentrationer af tungmetaller (især kviksølv), at det på længere sigt kan gøre skade på kroppen. Myndighederne anbefaler, at gravide kun spiser 100 g om ugen af disse fisk.

Nu har man fundet ud af, at også rejer kan indeholde lige så store mængder kviksølv som fede fisk såsom makrel, laks og sild. Faktisk indeholder rejer mere af tungmetallet cadmium end øvrige slags fisk, så du skal helt sikkert være forsigtig med mængderne, når du er gravid.

Fødevarestyrelsen og Kontoret for Fødevaresikkerhed vurderer, at det er sikkert for dig at spise rejer, hvis du holder dig under 100 g om ugen. Indberegnet er også rovfisk, fx helleflynder, sildehaj, gedde, aborre og frisk tun (ikke dåsetun).

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler