Hader du at komme tilbage på job efter ferien? Her er din redning

Ferien lakker mod enden, og du har lyst til at grave dig ned. Forstå, hvorfor din hjerne gør oprør, og få tips til at lande godt på dit job igen.

En kvinde bag et skrivebord. Første dag på job efter ferien.

TILBAGE PÅ JOB - Føler du dig som dumpet ned fra månen, når du er tilbage på job? Så skal hjernen bare hjælpes lidt på vej.

© iStock

Da du gik på ferie, tog det sikkert nogle dage at lære at slappe af. Når første arbejdsdag efter ferien nærmer sig, skal hele dit system styres den anden vej. Du skal tilbage på job og en travl hverdag.

“Det er meget at bede en hjerne om. I ferien er du kommet i kontakt med din magelighed og de lavere instinkter. Du er blevet bedre til at følge din umiddelbare lyst til at spise, sove og gøre lige, hvad du har lyst til,” siger neuropsykolog Lone Vesterager Martinus.

Læs også: 7 veje til at holde hjernen frisk

Magten tilbage til kontrolcentret

“Når vi vender tilbage på arbejde, skal der igen planlægges fremad og løses problemer. Det er hjernens kontrolcenter, pandelapperne, der sørger for at styre og regulere vores adfærd, så vi gør det, der forventes af os. De holder vores naturlige instinkter i ave,” forklarer hun.

Eftersom urmennesket hverken holdt weekend eller ferie, kan konflikten mellem urinstinkter og civiliseret opførsel blusse op ved overgangen tilbage på job.

“Tænk på, at ferie ikke er sjov, hvis den er uendelig. Det er i kontrasten, at vi mennesker finder mening. Hvis man har ferie hele året, kan det være lige meget. Glæd dig over at kunne mærke forskellen,” slutter neuropsykologen.

Vil du hjælpe hjernen på vej, kan du følge rådene herunder.