Sådan holder du dig alkoholfri i januar

Det behøver faktisk ikke være svært at holde en alkoholfri måned.

Skåler i rødvin

Indimellem kan vi alle have brug for en periode uden alkohol, hvor kroppen får lov til at få lidt fri for de skrappe drikke. Men selvom det virker som en simpel plan, så er det ikke helt så let. Derfor har vi sørget for en liste, der klæder dig bedst muligt på til udfordringerne undervejs.

1. Forvent at skulle stå imod pres fra venner og familie

Overraskende nok er irriterende spørgsmål fra venner og familie en af de største udfordringer ved at holde sig fra alkohol. Men husk på, at de formentlig bare er lidt misundelige på din ansvarlige beslutning.

2. Forbered dine argumenter

Når spørgsmålene kommer, skal du have svar klar. Læg vægt på, at det er DIN beslutning – altså at du har vurderet, at det havde DIN krop brug for. Så bliver det ikke belærende over for andre.

3. Mind dig selv om dit mål

Når drinksene eller de kolde øl frister allermest, så mind dig selv om, hvorfor du tog denne beslutning. Husk også, at det jo ikke er en beslutning, du har taget for resten af dit liv. Du kan godt!

4. Få støtte fra ligesindede

Du har helt sikkert også venner, der synes, det er sejt og gerne bakker dig op i din beslutning. Brug dem før, under og efter, så du ikke føler dig alene om beslutningen om en alkoholfri periode.

5. Insister på at købe dine egne drikkevarer

Er du endt i en festlig situation, hvor dine venner skiftevis køber drikkevarer til hinanden, så insister på at købe dine drikkevarer selv. Så slipper du for at gøre opmærksom på, at du blot skal have en cola ved hver runde.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background