Oppustethed skyldes ikke altid gluten

Det er ikke altid gluten, der er synderen, hvis du føler dig oppustet efter at have spist brød.

4. september 2015 af I FORM

Får du smerter og oppustet mave, hver gang du har spist brød, kan du let forledes til at tro, at du ikke kan tåle gluten.

For mange vil det dog ikke være gluten, der er synderen, men derimod de kulhydrater, der hedder oligosakkarider. Disse stoffer er opbygget af lange kulhydratkæder, som stort set er umulige at nedbryde, hvis du lider af irriteret tarm (IBS).

Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her

Hvede og rug indeholder en del af disse oligosakkarider, og det er netop årsagen til, at mange mistænker gluten for at skabe problemer i deres mave-tarm-system.

Ikke alle kilder til oligosakkarider er lige slemme. Selv om du har IBS, vil du typisk kunne spise op til 25 gram havre hver dag, da havre har et lavere indhold af oligosakkarider end hvede og rug.

Læs også: Sådan slipper du af med oppustet mave

Hvad består din kost af? Fedt, proteiner, fibre eller kulhydrater?

Brug I FORM Kostdagbog til at skabe overblik over din kostsammensætning og se hvor dine energikilder kommer fra.

Hold styr på kalorieindtaget med I FORM Kostdagbog

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: