Oppustethed skyldes ikke altid gluten

Det er ikke altid gluten, der er synderen, hvis du føler dig oppustet efter at have spist brød.

Får du smerter og oppustet mave, hver gang du har spist brød, kan du let forledes til at tro, at du ikke kan tåle gluten.

For mange vil det dog ikke være gluten, der er synderen, men derimod de kulhydrater, der hedder oligosakkarider. Disse stoffer er opbygget af lange kulhydratkæder, som stort set er umulige at nedbryde, hvis du lider af irriteret tarm (IBS).

Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her

Hvede og rug indeholder en del af disse oligosakkarider, og det er netop årsagen til, at mange mistænker gluten for at skabe problemer i deres mave-tarm-system.

Ikke alle kilder til oligosakkarider er lige slemme. Selv om du har IBS, vil du typisk kunne spise op til 25 gram havre hver dag, da havre har et lavere indhold af oligosakkarider end hvede og rug.

Læs også: Sådan slipper du af med oppustet mave

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background