Kvinde med hovedpine. Mad i forgrunden

Døjer du ofte med hovedpine? Det skyldes måske det, du spiser

© iStock

Disse 5 madvarer skal du holde dig fra, hvis du vil undgå hovedpine

Hvis du ofte har hovedpine, skal forklaringen måske findes i det, du drikker og spiser.

14. november 2016 af Irene Brøndum

En professor ved University of Cincinnati har analyseret hundredevis af studier omkring hovedpine og kost, og er kommet frem til følgende:

1. Drop kaffen langsomt

Mere end 3 kopper kaffe dagligt kan give hovedpine, men det kan give endnu mere hovedpine at droppe kaffen fra den ene dag til den anden. Det kan nemlig give abstinenser, hvilket oftest viser sig i form af en dundrende hovedpine.

2. Krydderi forstærker smerten

Smagsforstærkeren det 3. krydderi, som puttes i alt fra pølser til bouillonterninger, frosne færdigretter, supper, snacks og salatdressinger kan trigge migræneanfald og give voldsom hovedpine. Du kan finde det under navne som glutamat, MSG eller E620-E625.

LÆS OGSÅ: Hvad er spændingshovedpine?

3. Pas på pølser og pålæg

Nitrit, som forlænger holdbarheden i bacon, skinker og pølser kan give hovedpine hos nogle, og de, der lider af migræne har statistisk set flere anfald på dage, hvor de har indtaget nitrit.

Find inspiration til 8 sunde madpakker her.

4. Læg rødvinen på hylden

Al alkohol kan i rigelige mængder giver massiv hovedpine dagen derpå, men nogle typer alkoholiske drikke – særligt dem med et højt indhold af histamin kan hos nogle udløse hovedpine efter selv mindre mængder. Rødvin og øl er nogle af de drikke, der har et særligt højt indhold af histamin.

5. Spis mindre omega-6 fedt

Forholdet mellem hvor mange omega-3 fedtsyrer og omega 6-fedtsyrer, man indtager, har betydning for, hvor ofte man får hovedpineanfald. De fleste af os får alt for meget omega-6 fedt, som er det du finder i fx solsikkeolie, vindruekerneolie og tidselolie og som industrien putter i alt fra kiks til færdigretter og mayonnaise. Hvis vi i stedet puttede flere madvarer med mange omega 3-fedtsyrer som fede fisk, hørfrø og valnødder på tallerkenen, kunne vi ifølge det nye studie spare os selv for den irriterende hovedpine. 

Tank op med omega-3 med disse lækre fiskeopskrifter.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: