5 ting en kropsanalyse kan afsløre om din sundhed

Et tal på badevægten siger ikke noget om din generelle sundhed, men alt for mange bruger antallet af kilo som en indikator på, hvor sunde vi er. Hvis du vil vide, hvor sund du rent faktisk er, skal du kigge på meget mere end din vægt. Kan din krop tåle et nærmere gennemsyn?

faktorer for en sund livsstil

HAR DU STYR PÅ DIN SUNDHED? Giver du din krop de bedste betingelser? Se, hvilke parametre der er afgørende for din sundhed.

Selvom du har en flad mave, kan den sagtens dække over fedt mellem de indre organer, dine problemer med fordøjelsen kan skyldes for lidt væske og yo yo-kure kan lave rod i din forbrænding. Det påvirker altsammen din krop negativt, selvom dit BMI ser fint ud. Omvendt kan du faktisk være sund og rask, selvom du har lidt på sidebenene.

En kropsanalyse kan afsløre, hvordan din krop reelt er sammensat, og om den har de bedste forudsætninger for at fungere optimalt. Bliv klogere på hvilke parametre, der er afgørende for din sundhed her.

Er dit mavefedt farligt?

De færreste af os holder af en mavedelle eller to, men det der vækker bekymring hos sundhedseksperterne er ikke så meget det synlige mavefedt, som det fedt, der gemmer sig mellem indvoldene.

Fedtet mellem indvoldene er nemlig en tikkende bombe under dit helbred. Derfor er læger og eksperter de seneste år begyndt at fokusere meget mere på fedtets placering på kroppen end på mængden af fedt. Når fedt ophobes i bughulen mellem indvoldene og rundt om organerne, skyldes det en usund og inaktiv livsstil og dette fedtvæv er ekstremt farligt for din sundhed.

Fedtet udskiller nemlig en masse skadelige signalstoffer, cytokiner, der via bughulens store blodårer vælter ud og rundt i hele organismen. Her fører de til en øget risiko for insulinresistens, som er forstadiet til sukkersyge og en lang række andre helbredstrusler. Netop derfor er det vigtigt, at du får afsløret dit bughulefedt (hvis du har det) – og kommer det til livs.

Har du fedt mellem dine organer? En kropsanalyse kan give dig svaret. Lige nu kan du få en vægt med kropsanalyse sammen med 4 numre af I FORM for 199,- plus porto, men skynd dig sidste år blev de revet væk!

Passer du på dine knogler?

De færreste af os tænker på det, men dine knogler er faktisk en levende del af din organisme, der hver dag sørger for at holde dit skelet ved lige, men den genopbygning afhænger i høj grad af, hvordan du træner og spiser. Fra du er 30 år mister du nemlig gradvis knoglemasse, men du kan faktisk gøre en masse selv for at vedligeholde dine knogler og dermed sørge for, at dit skelet kan bære dig igennem livet; En aktiv livsstil, en stabil vægt og en kost, der er rig på kalk og D-vitamin kan hjælpe dig til at undgå at blive ramt af knogleskørhed efter overgangsalderen.

Med kropsanalysevægten kan du få et indblik i din knoglemasse - bestil den her sammen med 4 numre af I FORM og få tips om kost og træning for kun 199,- plus porto.

Består din krop primært af fedt eller muskler?

Muskler vejer mere end fedt og derfor kan du godt have et højt BMI, selvom du har en relativ lav fedtprocent.
Bliv klogere på, hvordan det står til med din muskelmasse her med en vægt med kropsanalyse.

Der er mange gode grunde til at opbygge sin muskelmasse. En tilstrækkelig god muskelmasse og -styrke er nemlig en forudsætning for, at man kan holde sig mobil, når man bliver ældre. Derfor bør du tænke over at opbygge en sund muskelmasse, så du har noget at trække på efterhånden som du bliver ældre. Styrketræning og en proteinrig kost er med til give dig de bedste forudsætninger for at øge din muskelmasse.

Er din hvileforbrænding for lav?

En øget muskelmasse er også en væsentlig faktor, når det gælder om at hæve hvileforbrændingen. Selvom hvileforbrændingen afhænger af såvel alder som genetik, er det faktisk muligt at hæve den ved at lade dine muskler arbejde for sagen.

Styrketræning er en genial måde at træne dine muskler og dermed hæve din hvileforbrænding, men al motion tæller, så du kan også give dine muskler en hjælpende hånd ved at tage trappen, tage cyklen på arbejde eller gøre hovedrent. Jo mere dine muskler bliver brugt jo højere bliver din hvileforbrænding, og hvem vil ikke gerne forbrænde kalorier, når man sidder og ser fjernsyn.

Har du styr på din hvileforbrænding? Se, hvor meget du forbrænder helt uden at gøre noget med en vægt med kropsanalyse og få 4 numre af Danmarks største sundhedsmagasin for kun 199,- plus porto!

Får du nok vand?

Cirka 60 procent af din vægt er vand, hvis vigtigste opgave er at transportere næringsstoffer ind og affaldsstoffer ud af cellerne, men vand er også nødvendigt for at sørge for at dine led smøres, din mad fordøjes, og din kropstemperatur reguleres.

Hver eneste dag mister din krop to-tre liter vand, og hvis du er meget aktiv, kan du opnå et væsketab på en halv eller en hel liter sved i timen. Hvis du ikke sørger for at fylde depoterne op med vand risikerer du at døje med hovedpine, forstoppelse og kramper, et tab på bare en liter er faktisk nok til at nedsætte din præstationsevne, når du træner.
Er du i underskud på væskebalancen? Se om du får dækket dit behov med en vægt med kropsanalyse her.

Så let kan du få svar

Netop nu får du en badevægt med kropsanalyse sammen med 4 numre af I FORM for kun 149,-.+ porto. Vægten og den tilhørende app giver dig et komplet overblik over din

  • Muskelmasse
  • Fedtprocent
  • Væskebalance
  • Knoglemasse
  • Hvileforbrænding
  • Mavefedt
  • Vægt
  • BMI

Vægten analyserer sammensætningen af din krop og sender data for de otte forskellige parametre videre til din app, hvor du kan opstille mål for din udvikling. Resten af familien kan også bruge vægten, da der kan være op til otte forskellige brugere tilknyttet vægten.

Bestil vægten med kropsanalyse nu, så du kan følge din udvikling dag for dag og give din krop præcis det, den har brug for.