Ærtepuré med hytteost

15 minutter
179 kcal

Ærtepuré er det klassiske tilbehør til fish and chips, men prøv den også som en lækker og sund dip til grøntsagsstave.

Ærtepuré

HAK, KOG, BLEND – så er der serveret.

© wichmann+bendtsen

Ærtepuré med hytteost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • ½ dl vand
  • 250 g ærter
  • ½ dl hytteost 4% eller cremefraiche
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ spsk. citronsaft

Sådan gør du:

  • Hak løget, og kom det i en gryde sammen med vand. Bring det i kog, og lad det simre i 2-3 minutter, før du tilsætter ærterne og giver 2-3 minutter mere.
  • Tilsæt ærter og hytteost, varm det hele igennem, og blend derefter med en stavblender, til du har en cremet ærtepuré.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft – tilsæt evt. lidt fintrevet citronskal fra en økocitron for at give pureen et ekstra pift.
  • Servér pureen varm som tilbehør til aftensmaden, eller sæt den på køl, og brug den som dip til grøntsagsstave mm.

Tips

  • Ærtepuréen er klassisk tilbehør til fish and chips, men er også et godt match til alle andre typer fisk og skaldyr. Prøv fx ærtepuré sammen med ristede kammuslinger.
  • Ærtepuréen kan sagtens laves med frosne ærter.
  • Er du til mynte, er det også lækkert at blende lidt frisk mynte med i din ærtepuré.
  • Ærtepuréen er klassisk tilbehør til fish and chips, men er også et godt match til alle andre typer fisk og skaldyr. prøv fx ærtepuré sammen med ristede kammuslinger.