Fish & chips med ærtepuré

1 time
720 kcal

Den elskede engelske klassiker med proteinrig torsk friteret i øldej og med fritter til.

fish & chips

FISH & CHIPS – I England er chips lig med pommes frites. Franske kartofler hedder derimod crisps. Det smager godt uanset navnet.

© wichmann+bendtsen

Fish & chips med ærtepuré

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Chips:

  • 400 g bagekartofler
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Fisk:

  • 75 g hvedemel
  • 25 g grahamsmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 dl øl
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 250 g torsk eller anden hvid fisk
  • Olie til stegning

Ærtepuré:

  • 100 g optøede frosne ærter
  • 25 g skyr
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne, og skær ud til pommes frites. Kom dem i koldt vand, og lad ligge i minimum 10 min.Varm ovnen op til 210 gr. varmluft.
  • Dup fritterne tørre i et viskestykke. Fordel godt på en bageplade med bagepapir, og dryp med lidt olie, salt og peber. Bag i 30 min.
  • Pisk mel, bagepulver, øl, salt og peber sammen til en tyk, ensartet dej.
  • Skær fisken i grove stykker, og dup dem tørre i et stykke køkkenrulle. Vend i dejen, og tilbered fiskestykkerne på en middelvarm pande i rigeligt olie i ca. 6 min. Drys med salt.
  • Kom alle ingredienser til ærtepureen i en minihakker, og smag til med salt og peber.

TIP Torsk kan udskiftes med kuller, lyssej eller pighvar.

TIP Torsk kan udskiftes med kuller, lyssej eller pighvar.

TIP Når fisken falder fra hinanden i flager, når du stikker i den med en gaffel, er den klar.

TIP Det er vigtigt, at fritterne ligger godt fordelt på pladen, for at de bliver ordentligt sprøde.

TIP Ærtepuré er gudetilbehør til alle fiskeretter, men har du en masse krydderurter lige nu, så kan vi anbefale at variere med en sauce tartare.