Smoothie med ananas, jordbær og tropisk granola

5 minutter
403 kcal

Få den bedste start på dagen med denne eksotiske morgensmoothie, der giver masser af ny energi.

skål med smoothie, banan, mango, grape, figen, hindbær, nødder, passionsfrugt, ananas

Eksotisk morgensmoothie med ananas, jordbær og tropisk granola

5 minutter
403 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 3 dl ananasstykker, frosne
  • 3 dl jordbær, frosne
  • 2 banan, moden
  • Ca. 1 dl mandelmælk

Topping:

  • 50 g mango, i små stykker
  • 4 store jordbær, i kvarter
  • 4 skiv. rød grape
  • 1 passionsfrugt
  • 1 figen, i kvarter
  • Skal fra ¼ økologisk citron, fintrevet
  • 4 spsk. tropisk granola, se opskrift
  • Evt. lidt gojibær

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne, til smoothien har den ønskede konsistens. Den skal være lidt tykkere end en normal smoothie.

  • Hæld smoothien op i en skål, og kom toppingen på.


Tropisk granola med ananas og kokos

35 minutter
342 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 sylteglas, ca. 500 ml

  • 6 dl havregryn, grovvalsede
  • 2 dl mandler, hakkede
  • 2 dl solsikkefrø
  • 300 g ananas, meget moden
  • 2 par dråber stevia, valgfrit
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. kokosolie, smeltet
  • 2 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. hampefrø
  • 2 dl kokoschips

Sådan laver du tropisk granola

  • Varm ovnen op til 180 grader.

  • Bland havregryn, mandler og solsikkefrø i en skål, og stil den til side.

  • Blend ananas, stevia, kokos­olie og vaniljepulver, og hæld blandingen op i skålen til de tørre ting. Bland det hele godt sammen.

  • Hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir, og bag i 25-30 minutter ved 180 grader. Rør i blan­dingen hvert 5. minut. Granolaen er færdig, når den er gylden.

  • Lad granolaen køle af, og hæld den derefter i et glas med tætsluttende låg. Den kan holde sig i ca. 1 uge.