Sund, hjemmelavet øllebrød med skyr og figner

20 minutter
370 kcal

Brug dine rugbrødsrester, og nyd en skøn, varm og mættende portion øllebrød til morgenmad. Smagt til med vaniljepulver og honning – og med lækker topping.

En portion øllebrød med skyr

GAMMELDAGS ØLLEBRØD – er lavet af øl og rugbrødsrester. Her har vi droppet øllen, men smagen fejler ikke noget, og retten ligger SÅ godt i maven.

© wichmann+bendtsen

Øllebrød med skyr og figner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 5 skiv. groft rugbrød
  • 5 dl vand
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1½ spsk. honning
  • 1 knsp. havsalt

Til anretning:

  • 1 dl skyr
  • 1 figen
  • 2 spsk. kokoschips
  • Evt. skovsyre

Sådan gør du

  • Smuldr rugbrødsskiverne i en kasserolle, og tilsæt vand, vaniljepulver, honning og havsalt. Bring det i kog, rør rundt, og lad øllebrøden simre i 10-15 min.
  • Smag øllebrøden til, og tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis den er blevet for tyk.
  • Anret øllebrøden med skyr, figenskiver, kokoschips og evt. skovsyre.