Skyr med mango-ingefærkompot og hjemmelavet granola

Vild med skyr? Så prøv en eksotisk version med en sund og nem mangokompot og hjemmelavet granola med kokos og mandler.

En skål skyr med mango-kompot og hjemmelavet granola.

Skyr med mango-ingefærkompot og hjemmelavet granola

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 4 dl skyr

Mango-ingefær-kompot:

  • 1 mango
  • 5 ingefær
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ½ dl vand

Granola:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mandler
  • 1 dl kokoschips
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. honning
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. kanel

Til anretning:

  • Frisk mynte

Sådan gør du:

  • Fordel skyr i to skåle, og stil dem på køl.
  • Skræl mangokødet i små tern, og riv ingefær. Kom mango og de øvrige kompot-ingredienser i en kasserolle. Lad det simre i 30 min., til mangoternene er møre, og du har en tyk kompot.
  • Forvarm ovnen til 150 gr. Hæld havregryn, mandler og kokoschips op i en skål.
  • Smelt kokosolie og honning i en kasserolle med kardemomme og kanel. Rør grundigt sammen, og hæld det ud over de tørre ingredienser i skålen. Rør godt rundt.
  • Fordel granola på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 15-20 min., til den er let gylden. Hold godt øje med den, og rør gerne rundt et par gange undervejs.
  • Lad granolaen køle helt af, og hæld den på et lufttæt glas. Den kan holde sig et par uger.
  • Anret skyr med kompot, 1⁄2 dl granola pr. person og mynte.

TIP
Derfor er skyr genialt om morgenen: Skyr er rig på mættende proteiner, som holder sulten stangen langt op ad formiddagen. Samtidig er der få kalorier i skyr, som derfor er velegnet, hvis du gerne vil tabe dig.


Se også opskriften på hjemmelavet granola her