Julekage med hvid chokolade

55 minutter
430 kcal

Afslut din julefrokost med manér, og servere en krydret julekage med polenta og hvid chokolade for dine gæster.

Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Julekage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 æg
  • 50 g lyst rørsukker
  • ¼ stang vanilje
  • 37 g polenta
  • ½ tsk. bagepulver
  • ¼ økocitron
  • ¼ økolime
  • ¼ økoappelsin
  • ¼ tsk. fintrevet ingefær
  • 12 ml ekstra jomfruolivenolie
  • 12 ml koldpresset rapsolie
  • 12 ml nøddeolie: hasselnøddeolie, mandelolie eller valnøddeolie (de i alt 150 ml olie kan også være den samme olie)
  • 25 g hvid chokolade
  • ¼ håndfuld friske (eller tørrede) tranebær.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.

  • Pisk æg og sukker skummende med vaniljekorn.

  • Bland polenta og bagepulver, og rør det forsigtigt i dejen.

  • Riv citrusskallen, og kom den i dejen sammen med ingefær, vaniljekorn og olie.

  • Hæld dejen i en springform (ca. 21 cm i diameter) foret med bagepapir.

  • Bag kagen i 40 minutter. Stik en strikkepind i kagen. Klæber dejen til pinden, skal kagen have 5 minutter mere.

  • Smelt chokoladen i vandbad, og hæld den over den afkølede kage. Læg tranebærrene i den bløde chokolade, og lad chokoladen størkne.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.