Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Julekage med hvid chokolade

Afslut din julefrokost med manér, og servere en krydret julekage med polenta og hvid chokolade for dine gæster.

Julekage

8 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 55 minutter

INGREDIENSER

4 æg

200 g lyst rørsukker

1 stang vanilje

150 g polenta

2 tsk. bagepulver

1 økocitron

1 økolime

1 økoappelsin

1 tsk. fintrevet ingefær

50 ml ekstra jomfruolivenolie

50 ml koldpresset rapsolie

50 ml nøddeolie: hasselnøddeolie, mandelolie eller valnøddeolie (de i alt 150 ml olie kan også være den samme olie)

100 g hvid chokolade

1 håndfuld friske (eller tørrede) tranebær.

Sådan gør du


  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk æg og sukker skummende med vaniljekorn.
  • Bland polenta og bagepulver, og rør det forsigtigt i dejen.
  • Riv citrusskallen, og kom den i dejen sammen med ingefær, vaniljekorn og olie.
  • Hæld dejen i en springform (ca. 21 cm i diameter) foret med bagepapir.
  • Bag kagen i 40 minutter. Stik en strikkepind i kagen. Klæber dejen til pinden, skal kagen have 5 minutter mere.
  • Smelt chokoladen i vandbad, og hæld den over den afkølede kage. Læg tranebærrene i den bløde chokolade, og lad chokoladen størkne.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.

næringsindhold pr. person

Energi: 430 kcal

Protein: 7 g

Fedt: 23 g

Kulhydrat: 50 g

Kostfibre: 1,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: