Scones med chokolade og havregryn

30 minutter
125 kcal

Indbegrebet af five o’clock tea. Scones kan røres sammen på 5 min. og kræver ingen hævetid. Her har vi bagt dem i en lidt sundere version med banan og havregryn.

chokolade-scones

SCONES – Perfekt som en lun og lækker eftermiddagssnack.

© wichmann+bendtsen

Scones med chokolade og havregryn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 styk

  • 10 g havregryn
  • 38 g hvedemel
  • ¼ tsk. havsalt
  • ⅓ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. vaniljekorn
  • ¼ dl mælk
  • ¼ æg
  • 25 g moden banan
  • 6½ g mørke chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Kør havregrynene fine i en minihakker. Saml med alle øvrige ingredienser på nær chokoladen. Dejen skal blot lige samles – ikke æltes.
  • Vend chokoladeknapperne i.
  • Varm ovnen op til 190 gr. varmluft.
  • Drys lidt mel på bordet, læg dejen ovenpå, og drys lidt mel på toppen. Rul dejen ud i en firkant på ca. 25 x 25 cm, og skær i 12 lige store stykker.
  • Kom de flade firkantede stykker på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i 12 min. Servér lune.

TIP Scones er en slags blanding af brød og kage. Du kan gøre dem ekstra saftige ved at tilsætte lidt tykmælk.

TIP Du kan også putte revet æble i dine scones.

TIP Dejen er lidt klistret. Det skal den være, for ellers bliver dine scones tørre.

TIP Du kan undlade chokolade og i stedet servere med den engelske favorit lemon curd.