Fyldte søde kartofler i ovn

1,5 time
297 kcal

Skru ned for opvasken og op for smagen med denne ret, der er samlet i ét enkelt fad. Så bliver det ikke mere overskueligt. Velbekomme!

Fyldte søde kartofler

Brug søde kartofler i samme størrelse, så de bliver bagt lige meget.

© wichmann+bendtsen

Fyldte søde kartofler i ovn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 mellemstore søde kartofler
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Barbecuesauce:

  • 1½ dl ketchup
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. stærk chilisauce
  • ½ spsk. sukker
  • 1 tsk. løgpulver
  • ½ spsk. røget paprika
  • ½ tsk. flagesalt

Fyld:

  • ½ rødløg
  • ½ gulerod
  • ½ rød peber
  • ½ ds. sorte bønner
  • 1 dl barbecuesauce

Topping:

  • Friske krydderurter

Sådan laver du fyldte søde kartofler

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Skrub de søde kartofler grundigt, og skær et dybt kryds i hver.
  • Pensl kartoflerne med olie, og placér dem i et ovnfast fad. Bag i cirka 50 minutter.
  • Rør ingredienserne til barbecuesaucen sammen.
  • Hak grøntsagerne fint, og vend dem sammen med de sorte bønner i barbecuesaucen.
  • Fordel fyldet i kartoflerne, og giv dem ca. 25 min. mere i ovnen.

TIP! Gå efter søde kartofler, der har en ensartet form og størrelse, så de bliver bagt lige meget. Hvis du ikke er til sorte bønner, kan du bruge kikærter.