Fyldte søde kartofler

Brug søde kartofler i samme størrelse, så de bliver bagt lige meget.

© wichmann+bendtsen

Fyldte søde kartofler i ovn

Skru ned for opvasken og op for smagen med denne ret, der er samlet i ét enkelt fad. Så bliver det ikke mere overskueligt. Velbekomme!

25. januar 2021 af Signe Moesby Leth

Fyldte søde kartofler i ovn

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 75 minutter

Tid i alt: 1,5 time

INGREDIENSER

4 mellemstore søde kartofler

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Barbecuesauce:

3 dl ketchup

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

3 spsk. æblecidereddike

2 spsk. stærk chilisauce

1,5 spsk. sukker

2 tsk. løgpulver

1 spsk. røget paprika

1 tsk. flagesalt

Fyld:

1 rødløg

1 gulerod

1 rød peber

1 dåse sorte bønner

2 dl barbecuesauce

Topping:

Friske krydderurter

Sådan laver du fyldte søde kartofler

  • Varm ovnen op til 175 gr. 
  • Skrub de søde kartofler grundigt, og skær et dybt kryds i hver. 
  • Pensl kartoflerne med olie, og placér dem i et ovnfast fad. Bag i cirka 50 minutter. 
  • Rør ingredienserne til barbecuesaucen sammen. 
  • Hak grøntsagerne fint, og vend dem sammen med de sorte bønner i barbecuesaucen. 
  • Fordel fyldet i kartoflerne, og giv dem ca. 25 min. mere i ovnen.

TIP! Gå efter søde kartofler, der har en ensartet form og størrelse, så de bliver bagt lige meget. Hvis du ikke er til sorte bønner, kan du bruge kikærter.

Næringsindhold pr. person i fyldte søde kartofler:

Energi: 297 kcal

Protein: 7 g

Fedt: 9 g

Kulhydrat: 53 g

Kostfibre: 11 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: