Fyldte søde kartofler i ovn

1,5 time
297 kcal

Skru ned for opvasken og op for smagen med denne ret, der er samlet i ét enkelt fad. Så bliver det ikke mere overskueligt. Velbekomme!

Fyldte søde kartofler

Brug søde kartofler i samme størrelse, så de bliver bagt lige meget.

© wichmann+bendtsen

Fyldte søde kartofler i ovn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 mellemstore søde kartofler
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Barbecuesauce:

  • 1½ dl ketchup
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. stærk chilisauce
  • ½ spsk. sukker
  • 1 tsk. løgpulver
  • ½ spsk. røget paprika
  • ½ tsk. flagesalt

Fyld:

  • ½ rødløg
  • ½ gulerod
  • ½ rød peber
  • ½ ds. sorte bønner
  • 1 dl barbecuesauce

Topping:

  • Friske krydderurter

Sådan laver du fyldte søde kartofler

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Skrub de søde kartofler grundigt, og skær et dybt kryds i hver.
  • Pensl kartoflerne med olie, og placér dem i et ovnfast fad. Bag i cirka 50 minutter.
  • Rør ingredienserne til barbecuesaucen sammen.
  • Hak grøntsagerne fint, og vend dem sammen med de sorte bønner i barbecuesaucen.
  • Fordel fyldet i kartoflerne, og giv dem ca. 25 min. mere i ovnen.

Prøv også vores fyldte peberfrugter.

TIP! Gå efter søde kartofler, der har en ensartet form og størrelse, så de bliver bagt lige meget. Hvis du ikke er til sorte bønner, kan du bruge kikærter.