Rød linsesuppe to-go

35 minutter
343 kcal

Nem suppe, der er fyldt med mættende protein og kostfibre. Og så smager den bare drøngodt!

Linsesuppe

SUPPE – Tager du suppen med, kan du varme den i mikroovn eller spise den kold.

© wichmann+bendtsen

Rød linsesuppe to-go

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Portioner

  • ½ stort løg
  • 1½ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • tsk. stødt koriander
  • ¾ tsk. sød paprika
  • ¼ tsk. chiliflager
  • 1 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1½ dl linser
  • 3½ dl grøntsagsbouillon
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 50 g spinat

Sådan gør du

  • Snit løg og hvidløg fint, og svits i olie i en stor gryde i et par min.
  • Tilsæt krydderierne, og steg et par min. mere.
  • Tilføj gulerødder og selleri skåret i skiver samt hakket tomat, linser og grøntsagsbouillon.
  • Bring suppen i kog. Skru herefter ned, og lad simre under låg i 25 min., til linser og grøntsager er møre.
  • Rør grofthakket spinat i suppen lige før servering.

TIP Skal der mere gang i smagen, så riv lidt frisk ingefær på et fint rivejern, og pres saften ud af den revne ingefær mellem to skeer, og tilsæt til suppen.