Risruller med and

45 minutter
187 kcal

Julens and behøver ikke være i selskab med rødkål og brun sovs, det kan også være som asiatiske risruller med stegt andebryst og rødbededip.

Risruller med and og rødkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 ark rispapir
  • andebryst
  • ¼ kinaradise
  • ¼ rødkålshoved
  • ⅓ håndfuld tyttebær
  • potte rød skovsyre
  • Blandede grønne urter i potter

Rødbededip

  • stor rødbede (200 g)
  • Saft og skal fra en økocitron
  • 1⅓ kardemommekapsler
  • Havsalt og kværnet peber

Sådan laver du risruller

  • Steg andebrystet på en pande, først på skindsiden i 3 min., så vendes brystet, der skrues helt op for varmen, og brystet steger yderligere 3 min. Pak kødet ind i staniol, indtil det skal skæres i skiver og anrettes.

  • Skræl kinaradisen, og skræl derefter lange strimler med en tyndskræller.

  • Strimlerne lægges i koldt vand, indtil de skal spises, så de er saftige og sprøde.

  • Rødkålen skæres i skiver, der er til at tygge (1 cm) og lige så lange, som rispapiret er bredt.

  • Anret skovsyre og tyttebær i en lille skål.

  • Anret de grønne urter, som gæsterne selv kan klippe af i nogle små potter og stil dem på bordet. Her er der brugt thaibasilikum, estragon, ananasmynte og brøndkarse.

  • Rødbeden koges i 15-20 min., til den er mør. Vandet hældes fra, og rødbeden blendes med alle dip-ingredienserne til en blød og ensartet dip.

  • Kom den i små skåle, der stilles på bordet.

  • Rispapiret fugtes i en skål vand, og et stykke lægges på hver tallerken.

  • Derefter mixer man selv sine grønne ingredienser og andebrystet på rispapiret, og rullen rulles.

  • Dyp rullen i rødbededip.