Risruller med and

Julens and behøver ikke være i selskab med rødkål og brun sovs, det kan også være som asiatiske risruller med stegt andebryst og rødbededip.

4. november 2015 af Augusta Sørensen

Risruller med and og rødkål

6 personer

6 ark rispapir
1 andebryst
½ kinaradise
½ rødkålshoved
En håndfuld tyttebær
1 potte rød skovsyre
Blandede grønne urter i potter

Rødbededip

1 stor rødbede (200 g)
Saft og skal fra en økocitron
4 kardemommekapsler
Havsalt og kværnet peber


Sådan laver du risruller

  • Steg andebrystet på en pande, først på skindsiden i 3 min., så vendes brystet, der skrues helt op for varmen, og brystet steger yderligere 3 min. Pak kødet ind i staniol, indtil det skal skæres i skiver og anrettes.
  • Skræl kinaradisen, og skræl derefter lange strimler med en tyndskræller.
  • Strimlerne lægges i koldt vand, indtil de skal spises, så de er saftige og sprøde.
  • Rødkålen skæres i skiver, der er til at tygge (1 cm) og lige så lange, som rispapiret er bredt.
  • Anret skovsyre og tyttebær i en lille skål.
  • Anret de grønne urter, som gæsterne selv kan klippe af i nogle små potter og stil dem på bordet. Her er der brugt thaibasilikum, estragon, ananasmynte og brøndkarse.
  • Rødbeden koges i 15-20 min., til den er mør. Vandet hældes fra, og rødbeden blendes med alle dip-ingredienserne til en blød og ensartet dip.
  • Kom den i små skåle, der stilles på bordet.
  • Rispapiret fugtes i en skål vand, og et stykke lægges på hver tallerken.
  • Derefter mixer man selv sine grønne ingredienser og andebrystet på rispapiret, og rullen rulles.
  • Dyp rullen i rødbededip.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler