Grøn papajasalat med oksekød

20 minutter
376 kcal

Proteinrig ret med store variationsmuligheder.

Grøn papajasalat med oksekød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

1 person

  • 100 g oksefilet
  • 4 tsk. fivespicekrydderi
  • Koriander
  • Mynte
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. sukker
  • ½ spsk. chilisovs
  • 2 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 600 g grøn papaja el. umoden mango
  • 100 g gulerod
  • 20 g peanuts

Tilberedning

Grillsteg oksefilet, skær i tynde strimler, og vend i fivespicekrydderi. Lad kødet stå i 10 min. Skyl koriander og mynte, og pluk i mindre stykker. Bland fiskesovs med eddike, sukker og chilisovs, og smag til med udkernet og hakket chili, finthakket hvidløg, hakket skalotteløg og evt. limesaft. Skær grøn papaja i strimler, skræl og riv gulerod, og bland det i marinaden sammen med halvdelen af krydderurterne. Brug evt. en udkernet agurk eller umoden mango i stedet for papaja. Læg kødet over, og drys med grofthakket peanuts og resten af krydderurterne.

TIPS: I stedet for fivespicekrydderi kan du evt. blande stødt spidskommen, koriander og anis.