Chia-boller med gulerod og boghvedekerner

40 minutter
133,2 kcal

Lækre boller spækket med sunde kerner - egner sig perfekt som tilbehør eller i picnickurven.

Chia-boller med gulerod og boghvedekerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • ½ dl chiafrø
  • ¾ dl vand
  • 10 g gær
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ knsp. stevia
  • ¼ stor gulerod
  • ¼ dl knækkede boghvedekerner
  • ½ æg
  • ½ dl fuldkornsrismel

Sådan gør du

  • Sæt chiafrø i blød i 2 dl vand i minimum 10 min.
  • Rør gær ud i 2 dl lunkent vand, og tilsæt salt, stevia samt æg, og rør det hele sammen.
  • Riv guleroden fint, bland det sammen med gærblandingen, tilsæt herefter de opblødte chiafrø, og rør godt rundt.
  • Kom nu de knækkede boghvedekerner i blandingen, og rør fuldkornsrismel i lidt efter lidt.
  • Form 10 boller, og bag dem ved 175 grader i 20-25 min.
  • Når de er gyldne og sprøde i bunden, er de færdige.

Læs også: Lav din egen surdej og Nemme koldhævede boller med havregryn