Chia-boller med gulerod og boghvedekerner

Lækre boller spækket med sunde kerner - egner perfekt som tilbehør eller picnickurven.

30. september 2013 af I FORM

10 stk.
2 dl chiafrø
4 dl vand
50 g gær
1 tsk. havsalt
En knivspids stevia
1 stor gulerod
1 dl knækkede boghvedekerner
2 æg
3 dl fuldkornsrismel


  • Sæt chiafrø i blød i 2 dl vand i minimum 10 min.
  • Rør gær ud i 2 dl lunkent vand, og tilsæt salt, stevia samt æg, og rør det hele sammen.
  • Riv guleroden fint, bland det sammen med gærblandingen, tilsæt herefter de opblødte chiafrø, og rør godt rundt.
  • Kom nu de knækkede boghvedekerner i blandingen, og rør fuldkornsrismel i lidt efter lidt.
  • Form 10 boller, og bag dem ved 175 grader i 20-25 min.
  • Når de er gyldne og sprøde i bunden, er de færdige.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler