Chia-boller med gulerod og boghvedekerner

Lækre boller spækket med sunde kerner - egner perfekt som tilbehør eller picnickurven.

30. september 2013 af I FORM-redaktionen

Chia-boller med gulerod og boghvedekerner

10 stk

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

2 dl chiafrø

4 dl vand

50 g gær

1 tsk. havsalt

1 knsp. stevia

1 stor gulerod

1 dl knækkede boghvedekerner

2 æg

3 dl fuldkornsrismel

Sådan gør du

  • Sæt chiafrø i blød i 2 dl vand i minimum 10 min.
  • Rør gær ud i 2 dl lunkent vand, og tilsæt salt, stevia samt æg, og rør det hele sammen.
  • Riv guleroden fint, bland det sammen med gærblandingen, tilsæt herefter de opblødte chiafrø, og rør godt rundt.
  • Kom nu de knækkede boghvedekerner i blandingen, og rør fuldkornsrismel i lidt efter lidt.
  • Form 10 boller, og bag dem ved 175 grader i 20-25 min.
  • Når de er gyldne og sprøde i bunden, er de færdige.

næringsindhold pr. person

Energi: 133,2 kcal

Protein: 5,2 g

Fedt: 4,9 g

Kulhydrat: 15,5 g

Kostfibre: 4,4 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: