Indiske kødboller i karrysovs

40 minutter
628 kcal

Har du lyst til boller i karry, men på en helt ny måde? Så prøv denne opskrift med et spicy indisk tvist.

En skål med en rødlig sauce med grøntsager, spinatblade og kødboller i toppen

KØDBOLLER – Denne version bugner af grøntsager og spicy krydderier fra det indiske køkken.

© wichmann+bendtsen

Indiske kødboller i karrysovs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kødboller:

  • ½ løg
  • ¼ bundt koriander
  • ½ spsk. ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g hakket svinekød eller lam eller okse
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • ¼ tsk. muskatnød
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. yoghurt naturel
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Karrysovs:

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ gulerod
  • ½ squash
  • ½ spsk. karry
  • ¼ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ¼ tsk. muskatnød
  • ½ tsk. koriander
  • ¼ tsk. spidskommen
  • ½ spsk. akaciehonning
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1½ dl skummetmælk
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 32 g palmekål eller spinat eller grønkål

Servering:

  • 125 g brune ris
  • Friske krydderurter

Sådan gør du

  • Hak løg, koriander og ingefær fint. Knus hvidløgsfeddene. Bland det hele med kødet. Tilsæt krydderierne og yoghurten til farsen, og rør den godt sammen. Lad hvile tildækket i køleskabet, mens du laver sovsen.
  • Kog risene i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Hak løg og hvidløg groft, svits i olivenolien i et par min. Snit gulerod og squash groft, tilsæt sammen med krydderier, og svits et par min. mere. Tilsæt honning, hakkede tomater, mælk, salt og peber. Lad sovsen simre under låg. Hak palmekål, og rør den i saucen et par min. inden servering.
  • Tag farsen ud af køleskabet, og form 16 små kødboller. Steg på en pande i olie ved medium varme i 5-6 min. på hver side, mens sovsen simrer.
  • Put kødbollerne i sovsen, og servér med ris og krydderurter.

TIP! Krydderier kan variere i smag, alt efter hvor friske de er. Smag retterne til, og tilpas efter, hvad du bedst kan lide.


Newsletter background