Tallerken med kyllingefrikadeller og salat i tortilla
© Skovdal Nordic

Tortilla med kyllingedeller og grønt

Byt de klassiske svinefrikadeller med kartofler og brun sovs ud med en mere eksotisk, grøn og sund ret. Velbekomme!

18. januar 2019 af Inge Skovdal

Tortilla med kyllingedeller og grønt

2 personer

Kyllingedeller:

250 g kyllingekød, hakket
½ spsk. hvedemel
1 æg, lille
2 spsk. mælk
1 gulerod, lille
1 tsk. hvidløg
½ spsk. koriander
½ tsk. chilipulver
1 tsk. havsalt
1 spsk. limesaft
Lidt kokosolie til stegning


Dressing:

1 dl syrnet fløde, 5 %
Sød chili-pulver
Lidt bredbladet persille

Lidt hvidløg


Tilbehør:

½ spidskål, ca. 300 g
1 avocado
½ agurk
2 store fuldkornstortillaer, køb dem færdige
1 dl majs
1 håndfuld ærtespirer
Lidt koriander
Lidt rød chili
½ limefrugt til anretning


Sådan laver du tortilla med fyld

  • Rør en fars af kyllingekød, mel, æg, mælk, revet gulerod, presset hvidløg, hakket kori­ander, chili, salt og limesaft.
  • Form små frikadeller, og steg dem i kokosolie på en pande, gerne en grillpande.
  • Rør en dressing af syrnet fløde, finthakket chili, hakket persille og presset hvidløg.
  • Anret tortillaer med spidskål i strimler, skiver af avocado og agurk, majs og ærtespirer. Top med kyllingedeller, koriander, rød chili i skiver og dressing. Servér limebåde til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 719 kcal
Protein: 43,5 g
Fedt: 31,8 g
Kulhydrat: 73,1 g
Kostfibre: 15,4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler