Tallerken med kyllingefrikadeller og salat i tortilla
© Skovdal Nordic

Tortilla med kyllingedeller og grønt

Byt de klassiske svinefrikadeller med kartofler og brun sovs ud med en mere eksotisk, grøn og sund ret. Velbekomme!

Tortilla med kyllingedeller og grønt

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

Kyllingedeller:

250 g kyllingekød, hakket

½ spsk. hvedemel

1 æg, lille

2 spsk. mælk

1 gulerod, lille

1 tsk. hvidløg

½ spsk. koriander

½ tsk. chilipulver

1 tsk. havsalt

1 spsk. limesaft

Lidt kokosolie til stegning

Dressing:

1 dl syrnet fløde, 5 %

Sød chili-pulver

Lidt bredbladet persille

Lidt hvidløg

Tilbehør:

½ spidskål, ca. 300 g

1 avocado

½ agurk

2 store fuldkornstortillaer, køb dem færdige

1 dl majs

1 håndfuld ærtespirer

Lidt koriander

Lidt rød chili

½ limefrugt til anretning

Sådan laver du tortilla med fyld

  • Rør en fars af kyllingekød, mel, æg, mælk, revet gulerod, presset hvidløg, hakket kori­ander, chili, salt og limesaft.
  • Form små frikadeller, og steg dem i kokosolie på en pande, gerne en grillpande.
  • Rør en dressing af syrnet fløde, finthakket chili, hakket persille og presset hvidløg.
  • Anret tortillaer med spidskål i strimler, skiver af avocado og agurk, majs og ærtespirer. Top med kyllingedeller, koriander, rød chili i skiver og dressing. Servér limebåde til.

LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter på sunde frikadeller

Næringsindhold pr. person:

Energi: 719 kcal

Protein: 43,5 g

Fedt: 31,8 g

Kulhydrat: 73,1 g

Kostfibre: 15,4 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: