Tortilla med kyllingedeller og grønt

30 minutter
719 kcal

Byt de klassiske svinefrikadeller med kartofler og brun sovs ud med en mere eksotisk, grøn og sund ret. Velbekomme!

Tallerken med kyllingefrikadeller og salat i tortilla

Tortilla med kyllingedeller og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Kyllingedeller:

  • 250 g kyllingekød, hakket
  • ½ spsk. hvedemel
  • 1 æg, lille
  • 2 spsk. mælk
  • 1 gulerod, lille
  • 1 tsk. hvidløg
  • ½ spsk. koriander
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 spsk. limesaft
  • Lidt kokosolie til stegning

Dressing:

  • 1 dl syrnet fløde, 5 %
  • Sød chili-pulver
  • Lidt bredbladet persille
  • Lidt hvidløg

Tilbehør:

  • ½ spidskål, ca. 300 g
  • 1 avocado
  • ½ agurk
  • 2 store fuldkornstortillaer, køb dem færdige
  • 1 dl majs
  • 1 håndfuld ærtespirer
  • Lidt koriander
  • Lidt rød chili
  • ½ limefrugt til anretning

Sådan laver du tortilla med fyld

  • Rør en fars af kyllingekød, mel, æg, mælk, revet gulerod, presset hvidløg, hakket kori­ander, chili, salt og limesaft.

  • Form små frikadeller, og steg dem i kokosolie på en pande, gerne en grillpande.

  • Rør en dressing af syrnet fløde, finthakket chili, hakket persille og presset hvidløg.

  • Anret tortillaer med spidskål i strimler, skiver af avocado og agurk, majs og ærtespirer. Top med kyllingedeller, koriander, rød chili i skiver og dressing. Servér limebåde til.

LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter på sunde frikadeller