Hvid fisk med pære, rucola og bagte kartoffeltern

30 minutter
604 kcal

Fiskedag? Vi anbefaler denne lækre torsk med kartoffeltern og grønt, der kan stå på bordet på en halv time.

Skål med torsk og tilbehør

Få aftensmaden klar på bare 30 minutter.

© wichmann+bendtsen

Torsk med pære, rucola og bagte kartoffeltern

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 500 g kartofler, små, fine og faste
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • 400 g torskefilet
  • Havsalt
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 80 g rucola
  • 2 pærer
  • 40 g græskarkerner
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du torsk med tilbehør

  • Tænd ovnen på 200 gr. Skrub og skær kartoflerne i kvarter. Gnid dem med rapsolie, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Bag dem i 25 min.

  • Bag torsken med i et andet fad i ovnen i de sidste 12 min. af kartoflernes bagetid. Giv torsken et drys salt, og dryp den med olivenolie, når den tages ud af ovnen.

  • Anret torskefileterne oven på skyllet, tørret rucola blandet med lange, fine strimler af pære. Rist græskarkernerne på en tør pande, og drys dem over retten. Kværn med peber, og servér kartoflerne til.