Tomatsuppe med bagte tomater og perlebyg

20 minutter
421 kcal

Se rødt med denne skønhed af en familiefavorit! En smagfuld tomatsuppe med bagte tomater, perlebyg og chili, der kan hjælpe dig til at holde varmen.

Tomatsuppe med bagte tomater og perlebyg

TOMATSUPPE MED ET TVIST – fyld den med perlebyg og chili.

© wichmann+bendtsen

Tomatsuppe med bagte tomater og perlebyg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl perlebyg
  • 14 san marzano-tomater eller alternativt små tomater
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 5 dl kyllinge- eller grønsagsbouillon
  • 4 dl mosede tomater
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Stødt chili
  • Fintpresset/revet hvidløg
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Skyl og kog perlebyg ifølge emballagens anvisning.
  • Skær tomaterne i halve, læg dem i et ovnfast fad, giv dem et let drys salt og et kværn peber.
  • Bag tomaterne i ovnen ved 190 grader i 10 minutter.
  • Kog bouillon op med mosede tomater, og lad den simre i 5 minutter. Kom olien i.
  • Smag suppen til med salt, peber, chili og hvidløg.
  • Fyld tomatsuppen med perlebyg og ovnbagte tomater, og anret med frisk basilikum.

TIP! Lav gerne en stor portion suppe, når du er i gang, og frys resten ned i afmålte portioner. Så har du nem og sund mad til travle dage.